Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Radikale vil have digitale valg

De radikale vil have regeringen til at søsætte forsøg med digitale valg.

Når vi i resten af samfundet arbejder hastigt hen i mod større og større grad af digitalisering, hvorfor står udviklingen så fuldstændig i stampe når det drejer sig om valgprocessen?

Det undrer man sig over hos de radikale, der foreslår at man sætter kraftigt skub under digitaliseringen af valghandlingen og registreringen af kandidater og partier.

Ved det netop overståede kommunalvalg genoptalte man stemmerne helt op til fem gange i enkelte valgkredse, og det vil partiet forsøge at undgå ved at man fremover stemmer på en computer, der ikke er tilkoblet nogen former for netværk.

Når valgstedet lukker kan man lynhurtigt gøre stemmerne op på computeren. For at have en ekstra sikkerhed får hver vælger en papirkvittering med sit valg på, som han eller hun smider i en traditionel stemmeurne. Går der et eller andet galt med teknikken har man den som backup.

De radikale foreslår at man ved de kommende valg eksperimenterer med denne måde at stemme og opgøre stemmerne på.

Samtidig skal det være meget nemmere for kandidater og partier at anmelde deres kandidatur til Indenrigsministeriet forud for et valg. Her opfordrer partiet til, at det bliver muligt at bruge Den Digitale Signatur.

Når nye partier indsamler underskrifter for at kunne blive berettiget til at stille op, skal det også kunne lade sig gøre med digital signatur.

De radikale vil i et kommende samråd i Folketinget have indenrigsminister Lars Løkke Rasmussen og videnskabsminister Helge Sander til at redegøre for hvilke initiativer regeringen vil tage for at igangsætte forsøg med digitale valg.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere