Skive EDB holder på bremsen

Skive EDB Center er tilfreds med at være en lille spiller på markedet. De store kunder sorteres fra.

It-leverandøren fra Skive EDB Center har netop præsteret et overskud på 367.370 kroner i årets resultat for 2005. Tallet lå på 431.775 kroner året før, og det er Poul Erik Dahl, der er direktør i Skive EDB, ganske tilfreds med. Han er så tilfreds, at han ikke ønsker, at firmaet bliver større.

»Vi er jo et lille lokalt firma, som henvender os til private og mindre virksomheder, der har brug for assistance. Store firmaer har vi helt sorteret fra, fordi vi mener, at vi ikke er konkurrencedygtige. Desuden er de store firmaer svære at lege med,« griner Poul Erik Dahl og fortæller, at han på et tidspunkt forsøgte at satse på de store virksomheder.

»Vi hev noget mere personale ind. Men fandt senere ud af, at det ikke gav flere kroner på bundlinien. For fem år siden traf vi det valg, at vi nok aldrig bliver større. Og er tilfredse med at have fundet vores niche,« lyder det fra ham.

En del af overskuddet har Poul Erik Dahl delt ud i form af lønninger til sine seks ansatte.

»Når det går godt, så deler man jo også ud af det. Vores personale har fået lidt mere i løn og det samme har jeg,« griner han.

Poul Erik Dahl, der har ejet Skive EDB siden 1987 har efterhånden fundet ud af, at det er svært at leve af hardwaresalg alene.

»Der er sket meget på produktsiden. Før i tiden samlede vi selv computerne, men det er vi helt stoppet med for cirka fire år siden. Nu sælger vi alt fra bærbare, fladskærme, og tv. Det er jo en del af udviklingen, at produkterne smelter sammen,« fortæller han.

Skive EDB er medlem af CBS-kæden.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere