Nets ruster sig til DDoS-angreb fra Wikileaks-tilhængere

Dankortet er ikke truet, mener Nets.

Nets er i gang med at forberede sig mod et muligt DDoS-angreb (Distributed Denial of Service). Selskabet risikerer at blive angrebet af vrede Wikileaks-tilhængere, efter at det er kommet frem, at det var Nets/Teller, der afbrød for betalingerne til Wikileaks efter anmodning fra Visa.

Hos Nets siger pressechef Anders Bigseth, at selskabet er klar over risikoen for et DDoS-agreb:

”Vi er klar over situationen, som Visa og Mastercard har været igennem,” siger han til ComON.

Er I teknisk forberedte til at modstå et DDoS-angreb?

”Det kan være svært at forbederede sig på den slags, men jeg kan sige, at vi har fuldt fokus på it-sikkerheden,” siger han.

It-sikkerhedseksperten Peter Kruse mener dog nok, at en virksomhed kan gøre sig rede til et DDoS-angreb, som man forventer komme:

”Man kan for eksempel forberede sig ved at sørge for traffic-balancing og sørge for, at der er ekstra serverkapacitet i andre lande til rådighed” siger han.

Generelt mener Peter Kruse dog, at det er vanskeligt for et firma at opstille sikre forsvarsværker mod den type angreb, som aktivist-gruppen Anonynous tidligere i denne måde satte ind mod sites som MasterCard.com og Visa.com.

”Da de ikke adskiller sig fra normale brugere er det svært at bortfiltrere trafik, som kommer via LOIC,” siger han med henvisning til det værktøj, som Anonymous bruger til sine DDoS angreb.

LOIC (Low Orbit Ion Cannon) er et open source program oprindeligt udviklet som stress-testningsværktøj.

Peter Kruse fortæller, at CSIS er ved at forberede en rapport om Anonymous-gruppens angreb. Analysen lettes ved, at IP-adresserne fra angriberne er frit tilgængelige. En foreløbig konklusion lyder, at deltagerne i angrebet er spredt over hele jorden. Der er ikke overrepræsentation fra Asien eller Rusland - de fleste angribere er ifølge deres IP-adresser hjemhørende i Vesteuropa og USA.

LOIC er ifølge Peter Kruse et kraftigt virkende våben.

”Når MasterCard kan blive lagt ned, så kan det også ske for andre,” siger han.

Hos Nets siger pressechef Anders Bigseth, at et eventuel DDoS-angreb næppe vil påvirke Dankortets tilgængelighed i julen.

”Det er meget lidt sandsynligt, at transaktionerne ville blive berørt,” siger han til ComON.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere