Farligt at arbejde ved den bærbare

I takt med at flere og flere arbejder mere og mere ved den bærbare computer, udsætter de sig selv for større og større risiko for fysiske skader.

De bærbare computere vinder større og større indpas på arbejdspladser rundt omkring. Men udover at den bærbare ikke fylder særligt meget og er let at have med rundt, kan den også være en billet direkte til en slem fysisk skade. Det skriver CNet News.

»Hvis man kigger på designet, var det aldrig meningen, at de bærbare skulle være en erstatning for skrivebordscomputeren. Oprindelig var den kun til lejlighedsvist brug. Det var aldrig meningen, at den skulle bruges otte timer om dagen 52 uger om året,« siger Alan Hedge, direktør i for laboratoriet for menneskelige faktorer og ergonomi på Cornell universitetet.

Ifølge det amerikanske arbejdsstatistikbureau var mere end 9.200 ikke-offentligt ansatte i USA væk mindst en dag fra arbejdet på grund af skrive- og tastaturrelaterede skader i 2003. Over en tredjedel af disse var væk i mere end en måned på grund af deres skader.

Ifølge CNet News er det største problem ved de bærbare computere, at skærmen og tastaturet sidder for tæt på hinanden, som kan betyde skader i nakke eller håndled. Derfor anbefales det, at man tilslutter ekstra udstyr såsom mus og tastatur til den bærbare for at give en mere behagelig arbejdsstilling.

Den ideelle højde for en skærm er omtrent 20 grader under det horisontale øjenniveau og godt 50 centimeter fra øjnene. Lisa Zacharewicz, der er doktor ved Saint Francis Momorial Hospital i San Francisco vurderer, at gennemsnitsalderen for folk med computerrelateret senebetændelse er faldet fra mellem 45 og 50 til mellem 28 og 34 over de seneste ti år.

Ifølge IDC blev der på verdensplan solgt 49 millioner bærbare computere, det er det dobbelt af, hvad der blev solgt i 2000.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere