Et advokatfirma i Californien har sagsøgt Electronic Arts for vildledning af kunderne i forbindelse med kopisikringen i spillet Spore. Der er tale om en såkaldt class action-sag, som føres på vejne af alle de Spore-købere, der føler sig snydt.
Spore bruger Sonys SecuROM-kopibeskyttelse, som installerer en driver på systemet, der primært skal forhindre kopiering af disken. Desuden kræver en online-aktivering, som også kendes fra Windows Vista og Steam-spil som Half-Life 2. Spillet kan installeres på op til tre computere, men herefter skal man kontakte EA's kundesupport, hvis det skal installeres igen.
Et af de centrale kritikpunkter er, at spillets levetid dermed under alle omstændigheder er tidsbegrænset - for EA kan til enhver tid vælge at lukke aktiveringsserverne.
EA har reageret på kritikken ved at lempe reglerne en smule, så spillet nu kan installeres på fem computere i stedet for tre. EA vil også arbejde på en løsning, så brugerne selv kan "deauthorize" computere, så de ikke skal kontakte EA for at installere spillet på nye maskiner.
Sagsøgerne kritiserer, at SecuROM bliver installeret på computeren uden at ejeren bliver informeret om det. Selv hvis man senere sletter Spore igen, vil SecuROM fortsat ligge på computeren, indtil harddisken bliver formateret.
Ifølge sagsanlægget fungerer SecuROM som et skjult program, der bruger en del af systemets ressourcer på at kommunikere med EA og i nogle tilfælde forhindrer computeren i at fungere normalt.
SecuROM bliver også brugt i andre spil som Stalker, Neverwinter Nights 2, BioShock og Hellgate:London.