Spam-sagen går ud på, at Midt-Data sidste efterår sendte 5.000 e-mails ud med invitationer til en gratis it-messe. 20 af modtagerne klagede til Forbrugerombudsmanden, og det har været fremme, at man håbede på en bøde på 100 kroner per e-mail, altså i alt 500.000 kroner.
»Der er sket en misforståelse, fordi Midt-Data har haft den opfattelse, at sagen var slut, men det er ikke tilfældet. Sagen er ikke droppet. Den bliver bare ikke afgjort ved et bødeforlæg, men ved en sag i Sø- og Handelsretten. Vi har indtil videre kun haft tre afgørelser, så derfor mener vi heller ikke, det er rimeligt at afgøre en sag med et bødeforlæg på den måde,« siger fuldmægtig Tina Pedersen fra Forbrugerombudsmandens kontor.
Hun finder det retsmæssigt betænkeligt at bruge et bødeforlæg, når retspraksis ikke er længere, og det derfor er usikkert i hvilken størrelsesorden bøden skal være.
Hos Midt Data forstår man ikke Forbrugerombudsmanden kører videre med sagen. En sag man ellers har betragtet som lukket. Derfor valgte man heller ikke at nævne den verserende retssag med et ord i det netop offentliggjorte årsregnskab, selvom Midt-Data stadig risikerer en stor bøde.
»For tre måneder siden fik vi at vide, at sagen var droppet. Det er først nu efter omtale i medierne, at de nu pludselig siger, at de vil køre sagen videre som en principiel sag. De forsøger bare at få publicity hele tiden,« siger direktør i Midt-Data, Allan Carøe Sørensen.
En fremtidig retssag frygtes heller ikke fra direktøren, der ikke mener at Midt-Data har spammet nogen.
»Grunden til de har trukket bødeforlægget tilbage, er at man ikke kan sammenligne vores sag, med de sager der er der i forvejen. I lovgivningen står der, at man ikke må sende uopfordrede reklame. Vores det var en invitation. Et gratis arrangement som vi ikke tog penge for, og derfor mener vi ikke, at det er det samme som at sende reklamer ud,« kommer det fra Allan Carøe Sørensen.