Test: Ingen over, ingen ved siden af iPad 2

Den bedste tablet-computer, der kan købes for penge lige nu. Sådan lyder vores endelige dom over iPad 2.

Apple har begået en lille genistreg med iPad 2, der både er tyndere, lettere og hurtigere end etteren, som blev lanceret for omtrent et års tid siden. Der er dog blevet lyttet mere til Darwin end til Marx og Lenin i Apples udviklingsafdeling, for når vi kigger på nyhederne, så virker det, som om Apple har arbejdet efter devisen ”if it ain’t broke, don’t fix it”. Vi taler evolution snarere end revolution.

 

De mest iøjenfaldende forskelle på de to produkter er således fysiske. Den nye iPad er med sine 8,8 millimeter tyndere end sågar iPhone 4, og så vejer den kun godt 600 gram, hvilket betyder, at der er blevet barberet ca. 100 gram af vægten i forhold til etteren. Desuden er iPad 2 forsynet med en bagside stanset ud af ét stykke aluminium, hvilket er en produktionsmetode, som Apple allerede bruger i fremstillingen af firmaets Macbook-computere.

Alt i alt er iPad 2 en del mere petit end sin forgænger, og har man først vænnet sig til toeren, må det være som at tage på i vægt at komme tilbage til etteren.

 

Vi skriver ikke om kameraet

Men ud over størrelsen er det så som så med tydelige forskelle på iPad 1 og iPad 2. Skærmen er helt den samme i de to produkter, og de få knapper og udgange sidder mere eller mindre samme sted. Den eneste reelle nyskabelse i iPad 2 er, at tablet-computeren nu er blevet udstyret med to kameraer – på henholdsvis for- og bagside – som dels kan bruges til optage billeder og video på normal vis og dels til videochat via Apples egen FaceTime-tjeneste.

Men helt ærligt, så er de nye kameraer ikke noget at skrive hjem om, så det vil vi lade være med! Vi nøjes blot med at undre os over, hvorfor Apple har valgt at springe over, hvor gærdet er lavest, i stedet for at sætte et par ordentlige kameraer i den nye iPad, når det nu skulle være ...

 

Side2

Hurtighed lader vente på sig

Hvorom alting er, så er iPad 2 blevet forsynet med en A5 dual-core processor i stedet for etterens A4-chip, og den har også fået 512 megabyte ram, hvilket er 256 megabyte mere, end forgængeren kunne prale af.

Grafikprocessoren er også blevet opgraderet, og alt i alt betyder forbedringerne, at iPad 2 kører en del hurtigere end den første iPad, selv om vi stadig savner at prøve apps, der for alvor gør brug af den nye tablet-computers mange nye muller.

 

Bevares, når man browser via Safari, kan man godt mærke, at tingene går lidt hurtigere, og meget tunge spil a la action-orgiet Infinity Blade kører også en smule mere glidende på iPad 2, men umiddelbart er vores vurdering, at der kommer til at gå lidt tid, før der for alvor kommer rendyrkede iPad 2 apps i App Store. Og det af den simple grund, at udviklerne gerne vil sælge så mange apps som muligt, og de fleste brugere har trods alt stadig den første iPad liggende i tasken og har endnu ikke fået investeret i toeren.

 

Apples univers

Djævlen ligger altså i detaljen, for naturligvis skal du købe en iPad 2, hvis du endnu ikke har investeret i en tablet-computer. Den nye iPad er med ret stor sikkerhed den bedste af slagsen på markedet og vil nok også være det en rum tid endnu.

Flere af de kommende Android 3.0 tablets, som rammer butikkerne i nær fremtid, ser umiddelbart ud til at kunne give iPad 2 baghjul med den ene eller den anden tekniske specifikation, men kendsgerningen er, at der til iPad 2 i skrivende stund findes mere end 60.000 særlige iPad apps, og med iOS 4.3, som iPad 2 er født med, bliver Apples tablet-computer om muligt endnu mere integreret i Apples øvrige univers, end det allerede var tilfældet med den første iPad.

 

Med iPad 2 og iOS 4.3 får du f.eks. adgang til Home Sharing, hvilket betyder, at du kan streame film og musik fra en hvilken som helst computer med iTunes til din iPad, og så er en række populære Mac OS-programmer som GarageBand og iMovie nu kommet i særlige iPad 2-versioner.

Vi tror ikke på tilfældigheder fra Apples side, og det er en kendsgerning, at da Steve Jobs i egen høje person præsenterede den nye iPad 2 i begyndelsen af marts måned, så blev der brugt mere tid på nye apps og tilbehør end på toerens tekniske specifikationer.

Det er først og fremmest, fordi Apple fokuserer på anvendelsesmuligheder. Og det fokus fik ikke alene lov til at gennemsyre lanceringen af iPad 2, det står også klart som en solrig dag i Sahara, når man selv har fat i den nye iPad.

Side 3

Konklusion

Apple har begrænset sig til at optimere og forbedre, så iPad 2 kunne blive lidt bedre til alt det, som iPad 1 kunne i forvejen, og hvis man har prøvet og er tilfreds med en iPad 1, så vil man med det samme føle sig hjemme og i øvrigt blive svært fornøjet i selskab med en iPad 2.

Aprospos detaljer, så kan man heller ikke være andet end begejstret for Apples nye smartcover, som er designet specielt til iPad 2 og fås i ti forskellige farver. Coveret sidder fast med magneter og dækker kun skærmen. På indersiden sidder et særligt materiale, som hjælper til at holde skærmen ren og fri fra fedtfingre, og når man åbner coveret, vågner iPad’en automatisk fra sleep-mode.

 

Men hvis iPad 2 blot er en pimpet iPad 1, er der så virkelig nogen grund til at købe en ny, hvis man allerede har etteren, spørger du måske? Vores svar er, at det er der egentlig ikke. Holdbarhedsdatoen på iPad 1 er nemlig langtfra overskredet.

Omvendt bør du ikke tøve med at købe en iPad 2, hvis du ikke allerede har investeret i en tablet-computer. For tiden kan du få etteren en smule billigere, men iPad 2 er alligevel så meget bedre, at en besparelse på under 1.000 simpelthen ikke kan svare sig.

 




IT-JOB

Metro Service A/S

Erfaren IT-supporter

Kalundborg Kommune

Data Scientist / udvikler

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Controller til økonomi og compliance
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere