13.000 PROSA-medlemmer ind i domænestrid

Fagforbund støtter Nets.dk.

Domæneejer Sten Axelsen får nu et helt fagforbund i ryggen.

It-fagforeningen PROSA har netop opfordret alle sine medlemmer til at støtte Sten Axelsens forsvar af sit domæne Nets.dk økonomisk. Forbundet har i et nyhedsbrev bedt sine medlemmer om at tage stilling og eventuelt betale til den indsamling, som skal dække de uundgåelige udgifter til advokatbistand.

PROSA organiserer 13.000 it-professionelle, hvilket potentielt gør webdesigner Sten Axelsen i stand til at forøge sin opbakning gevaldigt.

Fagforeningen har ikke selv indbetalt penge til indsamlingen, men det kan også komme på tale.

”Det har vi ikke taget stilling til endnu. Men vi overvejer også at støtte på andre måder. Vi kunne jo også bidrage med advokatbistand eller arrangere møder, der sætter fokus på problemstillingen,” siger formand Niels Bertelsen til ComON.dk.

Men hvorfor skal en fagforening blande sig i en domænenavnsstrid?

”Vi har masser af medlemmer, som har en hjemmeside, hvor de måske driver en freelance-forretning. De kunne sagtens komme ud for en lignende situation, hvor en stor virksomhed kunne begynde at true dem til at aflevere deres domæne. Derfor er sagen ikke kun vigtig for Sten. Det er en principiel sag,” siger Niels Bertelsen.

”Hvis Sten Axelsen taber, vil det være en blåstempning af en adfærd, der både truer enkeltpersoner, små selvstændige og en lang række andre virksomheder, der ikke har så store ressourcer som Nets. Det skal vi selvfølgelig have sat en stopper for,” siger formanden.

Ud over at opfordre sine medlemmer til at spytte i kassen, så opfordrer PROSA også andre forbund og interesseorganisationer til at gøre det samme.

Domænestriden er opstået, da den dansk-norske betalingskoncern Nets kom til verden i en fusion mellem danske PBS og norske BBS. Læs mere om Nets.dk her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere