Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Eksperter: TDC er tvunget til at købe Song

Budkrigen mellem TDC og Song har ifølge eksperter nået det punkt, hvor TDC er nødt til at vinde krigen for at beholde sin position i Skandinavien.

TDC bliver nødt til at købe Song, hvis selskabet vil sikre sin eksistens i Skandinavien, uanset hvad det måtte koste. Det vurderer teleeksperter, der har fulgt kampen fra sidelinien i de seneste uger.

»For TDC kan det være spørgsmålet om på længere sigt at overleve på skandinavisk plan. Flere og flere virksomheder efterspørger skandinaviske teleløsninger. Derfor er der ikke noget naturligt alternativ for TDC, for der er ikke andre på markedet, der har så kraftigt et fibernet som Song Networks,« siger Torben Rune, administrerende direktør i teleanalysefirmaet Netplan, til Jyllands-Posten.

Hvis det ikke lykkes TDC at overbyde Tele2, er den eneste løsning fortsat at købe adgang på lokale konkurrenters net på samme måde, som konkurrenterne i dag køber teleløsninger hos TDC i Danmark.

Den løsning spås dog ikke mange chancer i længden.

»TDC har hidtil købt sig ind hos for eksempel Telenor og TeliaSonera for at dække Skandinavien. Men erfaringen viser, at det ikke er særligt godt eller særligt billigt. Når det ikke er ens eget net, kan man ikke levere samme kvalitetsløsning, og som mellemforhandler tjener man mindre,« siger Torben Rune til Jyllands-Posten.

Søren Rosengaard, seniorkonsulent i it- og teleanalysefirmaet Ementor, er enig i, at situationen nu er sådan, at TDC er nødt til at vinde budkrigen. Han påpeger, at købet af Song har stor betydning for den konsolidering, som finder sted på det nordiske telemarked i øjeblikket.

Seneste bud i kampen om Song er Tele2's bud på 85 svenske kroner pr. aktie. Nu ventes der spændt på TDC's næste udspil.

TDC sidder i øjeblikket på 33 procent af Song-aktierne, mens Tele2 oplyser, at de sidder på 18 procent.

Song-aktien handles i øjeblikket omkring kurs 90, men Torben Rune peger på, at den strategiske værdi for TDC er langt højere.

»Jeg mener, at situationen gør, at vi skal op på en kurs et godt stykke over 100, måske 130-140, før den svarer til den reelle strategiske værdi for TDC,« siger Torben Rune.

Både Tele2 og TDC har varslet, at de vil fremlægge et købsprospekt 13. oktober.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere