Danske hjem er proppet med elektronik

Det er udsigten til større fleksibilitet, der får danskerne til at købe ny elektronik til hjemmet, viser undersøgelse.

Det digitale hjem er for længst en realitet i Danmark. Stort set alle adspurgte i en ny undersøgelse fra foreningen IT-Branchen har både computer, fjernsyn og dvd-afspiller i hjemmet - og nyere teknologier som fladskærm, trådløse netværk og ip-telefoni er også begyndt at slå igennem.

Det er løftet om større fleksibilitet, som får danskerne til at investere i ny elektronik til hjemmet. Prisen er fortsat den største barriere - hele 76 procent lader sig afskrække af prisskiltet - mens 27 pct. frygter, at deres nyanskaffelser hurtigt vil være forældede og 25 pct. lader sig distrahere af det store udvalg.

Kun 10 procent indrømmer at de har svært ved at få ny teknologi til at virke, mens hele 66 pct. hurtigt finder ud af installationen på egen hånd. 26 pct. svarer dog at de »bruger en del tid på at sætte sig ind i det«.

Blandt de adspurgte har 32 pct. trådløst internet i hjemmet og 19 pct. benytter ip-telefoni. Godt en femtedel har fladskærms-tv, og mere end halvdelen har en fladskærm til hjemmecomputeren.

Når det gælder High Definition TV har 13 pct. investeret i et fjernsyn med HD Ready-mærkning, mens hele 24 pct. ikke er klar over, om deres fjernsyn er forberedt til HD TV.

Ifølge undersøgelsen er tv-on-demand den tjeneste, som folk er mest interesseret i at få leveret over bredbånd, men kun et fåtal har faktisk prøvet at få film leveret over nettet.

Generelt er Danmark efterhånden godt dækket ind med hurtigt internet, men billedet af netadgang udenfor hjemmet er markant anderledes end internet i hjemmet. Mens kun 2 pct. af de adspurgte ikke har netadgang i hjemmet er det 28 pct., som må undvære netadgang på arbejdet. Til gengæld har dem, der har adgang til internet udenfor hjemmet, hurtigere forbindelser.

Det er værd at bemærke, at undersøgelsen, der er gennemført af kommunikationshuset SP3 for IT-Branchen, bygger på svar fra 1.585 danskere, der har modtaget et web-spørgeskema gennem tjenesten www.dinmening.dk. Personer uden internet-adgang har dermed ikke haft mulighed for at deltage i undersøgelsen.




IT-JOB

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Business Analysts til samfundsvigtige it-projekter

Danmarks Meteorologiske Institut

IT-operatør søges til DMI

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Backend-udvikler til ny platform i Azure
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere