Scour Exchange lukker fildelingsnetværk

Scour.com's fildelingstjeneste bliver lukket indenfor de næste to dage. Firmaet håber at lukningen kan stoppe retssagen og gøre det lettere at sælge firmaets aktiver.

Det populære fildelingsnetværk Scour Exchange bliver lukket i dag eller i morgen. Firmaet bag tjenesten, Scour.com, er gået i betalingsstandsning og forsøger nu at sælge sine aktiver. Med lukningen af fildelingstjenesten håber Scour.com at sætte et punktum for den retssag, som den amerikanske filmindustri har startet mod firmaet.


Hollywood-industrien hævder, at Scour Exchange krænker ophavsretten, fordi tjenesten gør det muligt at udveksle digitale film og musik. Ligesom Napster og Gnutella er systemet ikke baseret på en central server, men fungerer ved, at de enkelte brugere bytter filer med hinanden.


Musikfirmaet Listen.com sagde tidligere på måneden, at det er parat til at købe Scour.com's aktiver for 40 mio. kr. og en halv million aktier. Listen.com har sandsynligvis ingen interesse i at fortsætte fildelingstjenesten i dens nuværende form. Et andet Internet-firma, Centerspan Communications, har også annonceret, at det vil byde på Scour.com's aktiver.


I en meddelelse til konkursretten siger Scour.com, at lukningen af fildelingsnetværket skal gøre det lettere at sælge firmaets aktiver. Firmaet modtager tilbud på sine aktiver frem til den 12. december.


(Kilde: CNET)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere