Nokia lancerer fem nye mobiltelefoner

Under Nokia Mobile Internet konferencen i München præsenterede Nokia i går ti nye mobilprodukter.

Fem nye mobiltelefoner, en spille-mobil, en ny kommunikator og tre stykker mobilt tilbehør. Det var hvad Nokia præsenterede under deres egen Mobile Internet konference i München, mandag. Samtlige af de nye telefoner er udstyret med farveskærm, og de understøtter Java samt de nye MMS multimedie-beskeder.

Nokia ytrede samtidig ønske om at bringe spilindustrien ind på mobiltelefonen, og det blev understreget af en aftale med spilgiganten Sega, der skal udvikle spil til det mobile operativsystem Symbian. Spillene leveres på hukommelseskort, der kan indsættes i Nokias nye N-Gage spilletelefon, der sendes på gaden til februar 2003.

»Mobile spil kombineret med multiplayer-spil, tilsluttet over kort afstand via Bluetooth åbner døren for en række nye spilkoncepter. Det samme gør spil i større områder via mobile netværk,« siger Anssi Vanjoki, der er Executive Vice President i Nokia.

Ud over N-Gage præsenterede Nokia en mulig afløser for den populære Communicator, nemlig Nokia 6800, der lanceres som en telefon med et tastatur - og det er ikke helt galt. Telefonen, der i sammenklappet tilstand ikke er større end en gennemsnitlig mobiltelefon, er nemlig udstyret med et fuldt QWERTY tastatur. 6800-modellen kan sende både SMS, MMS og e-mail, samt modtage FM radio. Nokia 6800 forventes i handelen i løbet af første kvartal 2003.

Ud over de to skæve telefoner, lancerede Nokia fem mobile nyheder:

Nokia 7250 er såkaldt »fashion phone« med integreret digitalkamera (CIF). Den har desuden farveskærm, MMS understøttelse, Java og FM radio. 7250 er en tri-band telefon og kommer i butikkerne i første kvartal 2003.

Nokia 6100 er ifølge Nokia selv verdens mindste og letteste GPRS-telefon. Foruden GPRS har telefonen MMS understøttelse og tri-band. Den kommer i handelen allerede inden nytår.

Nokia 5100 er telefonen til den aktive forbruger. Denne model har også farveskærm, Java, MMS og tri-band understøttelse, ligesom den er designet på en måde der er »skabt til at inspirere folk med en aktiv livsstil«, som Nokia skriver i sin pressemeddelelse. 5100 kommer i første kvartal 2003.

Nokia 8910i er en high-end telefon skabt af dyre materialer og med masser af funktionalitet. Selve chassiset er lavet af titanium og omslutter en telefon med både Bluetooth, GPRS, HSCSD, MMS og Java. 8910i sendes af sted fra fabrikken i løbet af første kvartal 2003.

Nokia 2100 er Nokias nye billige telefon til førstegangsbrugeren. Det er en simpel telefon til tale og tekstbeskeder. Den kommer på markedet i løbet af første kvartal næste år.

Foruden de nye mobiltelefoner præsenterede Nokia tre stykker tilbehør; Noka Observation Camera, Nokia Camera Headset HS-1C og Nokia Music Stand.




IT-JOB

ALD Automotive Danmark A/S

Regional IT-administrator

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Testmanager til Partsrepræsentation

Politiets Efterretningstjeneste

Bliv AD-specialist hos PET
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere