Pris for nyt statsligt it-center: En milliard kr.

Prisen for at etablere et nyt statsligt it-center stiger fra 32 til op mod 400 millioner kroner. Samlet kommer projektet med at centralisere statens it op på en milliard kroner.

Prisen for nyt fælles it-center i staten bliver langt højere end forventet.

Det vurderer Statens It nu sammen med rådgiveren på projektet, Cowi, skriver Nyhedsmagasinet Ingeniøren.

»Vores fagfolk, der sidder og ser på etableringsomkostningerne, vurderer, at prisen mindst ligger på det tidobbelte. Vi taler mere om en pris i nærheden af 400 millioner kroner. Det er en frustrende situation,« siger projektchef Martin Niels Pedersen, Statens It.

Den nye pris for det fysiske center, der skal varetage it-driften for 35.000 brugere i 15 ministerier, står ifølge Ingeniøren i skarp modsætning til Finansministeriets og IBM's vurdering fra februar, hvor prisen for centret var beregnet til 32 millioner kroner.

Det er etableringen af selve centret, terrorsikring, ekstra strømforsyning m.m, der viser sig at være langt dyrere, skriver Ingeniøren.

Med det nye skøn er den samlede udgift for etableringen af Statens It, inklusiv uddannelse af medarbejdere, tilpasning af de nuværende it-systemer og projektdesign, fordoblet fra et skøn på 490 millioner til næsten én milliard kroner.

Formålet med Statens It, der ligger under Skatteministeriet, er at opnå store besparelser på at centralisere it-driften og ruste sig til fremtidens mangel på it-medarbejdere, der også vil ramme den offentlige forvaltning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere