Patent kan udsætte .Net

Et patent, som ejes af en ikke særlig kendt programmør fra New Jersey, kan stikke en kæp i hjulet på IT-giganternes visioner om software som internet-services.

IBM, Microsoft, Novell og Sun rumler alle med næsten enslydende ideer om software som en internetbaseret service, men nu viser det sig, at det er der allerede er taget et patent på.


Charlie Northrup, direktør i softwarefirmaet Global Technologies ejer et gammelt patent, der beskriver, hvordan forskellige computersystemer kan kommunikere med servere og køre software, uden hensyn til hvilken platform det foregår på. Hvis det lyder bekendt, er det måske fordi det er meget tæt på f.eks. Microsofts planer om .Net, der netop er softwaregigantens plan om at flytte applikationer som kalendere, tekstbehandling og mail over på internet.


Northrup ansøgte om patentet i 1994 og USA's patentmyndigheder tildelte ham i 1998 patent nummer 5.850.518 med navn "Access Method Independent Exchange"


- Jeg anklager ingen for patentbrud på nuværende tidspunkt. Målet var at beskytte det jeg gjorde så de store firmaer ikke kunne komme og sige: "Det der må du ikke længere", udtaler Northrup til CNET. - Hvis jeg ikke havde haft midler til at ansøge om patentet, ville vi helt klart ikke længere have været på banen. Nu har vi hvert fald en lille bonde tilbage i skakspillet, forklarer han.


Nu er patentet ikke det samme som en kilde til evig rigdom. Der findes mange mystiske patenter i Amerika, og det er så som så med viljen til at betale for andres patenter.


(Kilde: news.cnet.com)




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    JN Data A/S
    Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

    Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

    20. august 2024 | Læs mere


    Det Digitale Produktpas

    Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

    21. august 2024 | Læs mere


    Cyber Security Summit 2024

    På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    27. august 2024 | Læs mere