Artikel top billede

Facebook-medstifter klar med nyt projekt

Nyt socialt netværk skal forbinde velgørende organisationer og samle penge.

En af de mindre kendte stiftere af Facebook, Chris Hughes, har startet et nyt socialt netværk for velgørende organisationer. Den nye internet-tjeneste Jumo blev præsenteret torsdag hos FN i New York.

”Selvom der er store fremskrift inden for teknik og millioner af mennesker som er klar til at hjælpe, har vi stadig ikke noget netværk, der forbinder disse mennesker og organisationer,” sagde Chris Hughes under præsentationen.

Indtil videre er 3.500 organisationer med i det nye sociale netværk. Det er alt fra suppekøkkener på gadeplan til en sundhedskampagne for kvinder i Uganda.

Den enkelte organisation får sin egen side på Jumo, hvor man også kan se nyhedsartikler, Twitter-opdateringer og YouTube-videoer. Brugerne kan tilføje kommentarer og finde venner fra Facebook.

”Det er kun begyndelsen. Vi håber at tusindvis af organisationer og mennesker vil tilslutte sig i de kommende måneder,” lyder meldingen fra Hughes.

Alle som brænder for en bestemt sag kan oprette deres egen side, men det er kun organisationer som er godkendt i USA der kan modtage donationer. Den enkelte Jumo-bruger kan så vælge at oplyse på sin profilside, hvem man har doneret penge til og hvor meget.

I øjeblikket er det kun 6 procent af alle donationer til velgørende organisationer, der foretages online.

Hughes startede Facebook sammen med Mark Zuckerberg og to andre på Harvard-universitetet. Han havde også titel som ”chief digital organizer” under Barack Obamas præsidentkampagne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere