Få indopereret chip og undgå nøgler og kodeord

Teknologien gør sit indtog i vores kroppe. En gruppe canadiere har fået indopereret RFID-chips i hånden og kan nu glemme alt om kodeord og nøgler.

Aldrig mere glemte nøgler og aldrig mere glemte kodeord. Med en indopereret RFID-chip i hånden skal der blot vinkes for at åbne døre og computere. Det lyder måske som noget fra en fremtidsfilm, men ikke desto mindre så er det hverdag for en gruppe mennesker i Canada. Det skriver CNN.

RFID-chippen bliver aktiveret når den kommer inden for en afstand af cirka 10 cm fra en afkoder, som skanner de data, der er gemt på chippen.

En af dem, der har valgt at få den lille chip med radiosender opereret ind i hånden, er den 29-årige entreprenør Amal Graafstra, der i øjeblikket tager rundt for at markedsføre teknologien.

»Jeg vil altid have adgang til de steder, som jeg har brug for at have adgang til. I værste tilfælde vil jeg kunne komme ind ad min hoveddør, selvom jeg står nøgen på gaden,« siger Amal Graafstra.

Amal Graafstra er ikke ene om entusiasmen. Omkring 20 af hans venner er hoppet med på den teknologiske bølge.

»Chippen giver mig lidt 'Abracadabra'-kræfter, når jeg åbner døre blot ved at vinke,« siger en anden entusiast, Mikey Sklar.

Chippen er blevet opereret ind i hånden af en kirurg i Los Angeles, men Graafstra mener, at dyrlæger i fremtiden godt kan stå for det lille indgreb.

»Dyrlæger har i årevis skudt lignende chips ind i hunde, så ejerne kan finde dyrene, hvis de er blevet væk,« siger Amal Graafstra.

Graafstra fremhæver, at chippen hverken kan blive væk eller blive stjålet. Desuden kan chippen altid fjernes igen.

RFID-chippen er mindre end et riskorn og koster omkring to dollars. Afkoderen koster cirka 50 dollars. Se mere om fremtidens nøgler på tagged.kaos.gen.nz.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere