Artikel top billede

NASA sjusker med it-sikkerheden

Et internet-angreb mod NASA kunne få katastrofale konsekvenser, advarer ny rapport.

NASA bliver nu kritiseret for elendig it-sikkerhed i en regerings-rapport. Den amerikanske rumorganisations systemer er fyldt med sikkerhedshuller og der mangler selv de mest elementære beskyttelses-foranstaltninger. Det betyder at et internet-angreb mod NASA kan få katastrofale konsekvenser – i værste fald kunne hackere få adgang til systemer som bruges til at kontrollere rumfærger eller den internationale rumstation ISS.

Rapporten har fået den alarmerende titel "Inadequate Security Practices Expose Key NASA Network to Cyber Attack (PDF)” og den kan downloades online.

Office of Inspector General (OIG), der har udarbejdet rapporten, peger blandt andet på at flere servere på NASAs netværk har ”højrisiko” sårbarheder som kan udnyttes over nettet. Der henvises til seks specifikke servere med kritiske data, som også bruges til at styre rumfartøjer. Disse servere har flere alvorlige sikkerhedshuller, som en angriber kan udnytte til at overtage kontrollen over dem eller få dem til at gå ned.

Når angriberen først er trængt ind i NASA's systemer, er der mulighed for at bruge andre sårbarheder til at ”påvirke eller helt lamme” rumorganisationen.

Rapporten kritiserer også at serverne er konfigureret forkert, så de afslører krypteringsnøgler, kodeord og følsomme oplysninger om brugerkonti. Det er informationer, der kunne udnyttes til phishing-angreb mod NASA-brugere.

Helt tilbage i sidste sommer anbefalede OIG, at NASA skulle etablere et særligt program for at koordinere sikkerheden på sit hovednetværk. NASA var enig i anbefalingen, men siden er der ikke sket noget.

Der er ikke kun tale om en teoretisk risiko. NASA har været udsat for flere vellykkede angreb. I januar 2009 fik hackere fat i 22 GB hemmelig-stemplede data fra Jet Propulsion Laboratory. Sidste år blev en mission-control computer inficeret og den forsøgte herefter at etablere forbindelser til IP-adresser i Kina, Saudi-Arabien og Estland.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere