Eksplosiv vækst i IP-telefoni

Ifølge en ny undersøgelse, er der sket mere end en fordobling af antallet af IP-telefoni brugere over det seneste år.

For et år siden var tallet 5 millioner, hvor det i dag er 11 millioner. Det er antallet af brugere af IP-telefoni, også kendt som VoIP, Voice over IP, der er tale om, og tallene fremgår af en undersøgelse, som engelske Point Topic har foretaget. Tallene inkluderer ikke brugere af »softklienter« såsom Skype og VoiceGlo. Ifølge Point Topic er tallet baseret på tal for VoIP-abonnenter.

Det største marked for IP-telefoni er ifølge undersøgelsen Japan. Således kommer 7,2 millioner ud af de 11 millioner fra solens rige og hovedparten af brugerne kører med Yahoo Softbank, som kan købes sammen med en bredbåndsforbindelse.

Undersøgelsen viser, at USA indtager andenpladsen med 2,1 millioner abonnenter. I Europa er Frankrig førende med 1,2 millioner brugere.

Point Topic skønner, at Skype-brugere, selvom der er 35 millioner af dem, »sjældent eller aldrig« bruger denne service til at foretage gratis opkald over nettet. Det skønnes således, at brugere af Skype og lignende programmer udgør 6 millioner, hvilket bringer det samlede antal op på 17 millioner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere