Nej til markedspladser fra IT-gigant

Markedspladser er det store hit i den elektroniske handel mellem virksomheder, men alligevel udslår en af IT-branchens store sig brugen af de markedspladser, der allerede eksisterer. Sun takker nej til branchens etablerede markedspladser.

Sun er hårdere ramt af dotcomkrisen end de andre hardwareleverandører. Virksomhedens servere var de foretrukne hos dotcom'erne og krisen har gjort ondt. Sun fyrer 4.000 ansatte og skal spare 600 millioner dollars. Et af midlerne er internettet. Sun vil begynde at foretage hovedparten af sine indkøb over internettet, men gøre det på sin egen markedsplads.


Virksomheden laver sin egen markedsplads, hvor leverandørerne kan lægge tilbud ind og læse udbud. Indkøbschefen fra Sun - Sonia Syngal - fortæller, at når Sun for alvor begynder at bruge sin egen markedsplads, regner de med at bruge meget af deres årlige indkøbsbudget på 9 milliarder dollars på markedspladsen.


"Jeg får vel omkring 30 opringninger om ugen med tilbud om at komme med på markedspladser. Men vi kan ingen fordel se i at dele indkøbsinformationer med vore konkurrenter. Vores evne til at kontrollere indkøbsprocesserne og opbygge samarbejdssystemer er et konkurrencefortrin", udtaler Syngal til Financial Times.


Hun peger på, at det er et stort problem for markedspladserne, at den information, en kunde lægger ud, kan læses af alle - både leverandører og konkurrenter. Sygal fortæller, at en privat markedsplads giver større mulighed for f.eks. at forberede partnerne på en auktion og afbalancere systemet, så det ikke per automatik er den laveste pris, der vinder. Sikkerhed, kvalitet og andre parametre kan også lægges ind og have forskellig vægt.


Sun præciserer at deres markedsplads skal bruges til indkøb af specialdele og -produkter. Ikke-strategiske varer som f.eks. kontorartikler kan Sun ifølge deres indkøbspolitik godt købe på markedspladser eller via direkte forhandlinger.


(Kilde: digi.no)




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Despec Denmark A/S
    Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

    Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

    20. august 2024 | Læs mere


    Det Digitale Produktpas

    Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

    21. august 2024 | Læs mere


    Cyber Security Summit 2024

    På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    27. august 2024 | Læs mere