Ifølge en dansk ekspert skal man ikke forvente, at TDC-sagen mod Erhvervs- og Selskabsstyrelsen nogensinde kommer for retten. Sagsanlægget er et eksempel på forhandlingstaktik, men i virkeligheden er det er både for dyrt og for usikkert at føre sagen.
»Når NTC offentliggør sagsanlægget mod styrelsen, er det led i et spil - et forhandlingsspil. Sandheden er, at mange af de her selskaber ikke ønsker at komme ind i retssystemet, fordi det er forbundet med alt for store omkostninger, og fordi der er en forholdsvis stor grad af retsusikkerhed. Derfor er det min vurdering, at de ikke vil vente på, at Højesteret udsiger, hvad der er gældende ret,« siger lektor på Handelshøjskolen i København, Caspar Rose, til ComON.
Caspar Rose, der er ekspert i selskabsret og Corporate Governance, vurderer, at TDC og kapitalfondene har en rimelig god sag, men siger samtidig, at det langt fra er 100 procent sikkert, at de kan komme afsted med den forsøgte tvangsindløsning af mindretalsaktionærerne. På baggrund af usikkerheden om sagens udfald mener han, at det sagtens kan betale sig for NTC at vælge at give samtlige aktionærer en højere kurs for deres TDC-aktier - også selv om det betyder en merudgift på adskillige milliarder kroner.
»Hvis de forholder sig rationelt til det, så er der ingen af parterne, der har en interesse i, at sagen bliver ført helt til Højesteret. Det smarteste ville være, hvis parterne i fællesskab kunne blive enige om at løse konflikten uden om retssystemet - eventuelt med en uafhængig voldgiftsperson, der kan fungere som dommer i sagen,« siger han.