Artikel top billede

Amazon gemmer din musik i skyen

Nu kan du lagre din musiksamling i skyen hos Amazon.

Amazon har netop lanceret sin nye Cloud Drive tjeneste til digital musik. Her kan man uploade sine digitale musikfiler – enten i AAC eller MP3 format – til Amazons servere og herefter afspille dem på enhver computer eller Android-enhed. Der er 5 GB gratis plads til alle brugere, og hvis det ikke er nok, kan man købe sig til ekstra plads.

Prisen starter ved 20 dollar om året for 20 GB, og man kan få 100 GB for 100 dollar om året. Den maksimale kapacitet er 1 TB, som koster 1.000 dollar. Der er ubegrænset up- og download uden trafikbegrænsninger.

Foruden musik kan man også uploade billeder, video og andre filer til Amazons servere. Hvis man har købt digital musik hos Amazon MP3, kan den automatisk overføres til Cloud Drive og man får så 20 GB ekstra plads gratis.

Den normale up- og download foregår direkte i browseren, hvor man også kan forvalte filerne i sit Cloud Drive. Amazon krypterer trafikken med HTTPS. Der er ingen direkte adgang til filerne med FTP eller WebDAV.

For at afspille musikfilerne direkte fra Cloud Drive kan man bruge Amazons Cloud Player for Web og Cloud Player for Android. Den er dog i øjeblikket forbeholdt brugere i USA, men selve Cloud Drive er også tilgængelig fra Danmark.

Det menes at både Apple og Google er på vej med lignende tjenester. Apple vil angiveligt udvide sin MobileMe tjeneste med lagring og streaming af musik, mens Google allerede tester sin kommende Google Music tjeneste.

Dermed er Amazon endnu engang gået i direkte konkurrence med Apple og Google – ligesom det skete med den nye Amazon Appstore i sidste uge. I forvejen kæmper de tre også om markedet for digitale bøger.

Amazon lagrer allerede digitale bøger på sine servere for sine Kindle-brugere, og nu er det altså blevet udvidet til musik.

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere