Sanders afløser har Lego og museum på cvet

Men den nye minister har mere innovation og videnskab i bagagen end sin forgænger.

Med en fortid som arrangementschef for Herning-Hallen og en kort karriere som dagbladsjournalist er der mange, der mener, at Helge Sander ikke har haft en naturlig indgangsvinkel til en ministerpost i Videnskabsministeriet.

Hans afløser har et lidt mere naturligt springbræt.

Charlotte Sahl-Madsen hentes ind fra Sønderjylland, hvor hun i dag er formand for oplevelsesparken Danfoss Universe, hvor hun også tidligere har været direktør. Forlystelsesparken på Als har fokus på naturvidenskab og teknologi og forsøger at lære og inspirere børn. Hun har også tidligere været fondsdirektør for Danfoss' egen fond - Universe Fonden.

Umiddelbart før sin tid på Als var Charlotte Sahl-Madsen direktør for LEGO VisionLab fra 2002 til 2004. Og årene før var hun udviklingschef hos LEGO.

Selv om den nye minister er et nyt ansigt på Christiansborg, så har hun tidligere været tilknyttet det politiske magtcentrum som bestyrelsesmedlem i Økonomi- og Erhvervsministeriets innovationsenhed. Da Charlotte Sahl-Madsen sammen med statsminister Lars Løkke kom ud fra Amalienborg i dag, var det da også tydeligt, at statsministeren har store forhåbninger til sin nye minister.

”Hun ved hvordan, man får forskning og erhvervsliv til at hænge sammen,” sagde statsministeren og pegede på forskning og viden som elementer, der skal skabe vækst i Danmark.

”Det skal være med til at trække Danmark ud af krisen,” sagde Lars Løkke Rasmussen.

Museums-fortid
Men selv om Charlotte Sahl-Madsen (f. 1964) de seneste år har fokuseret på viden og innovation, så har hun tidligere beskæftiget sig med emner lidt længere fra det felt, som hun nu skal fordybe sig i.

Hun har tidligere været udpeget som formand for Den Jyske Opera. I 10 år var hun museumsdirektør for Glasmuseet i Ebeltoft (1990-2000), og sideløbende arrangementschef for Herning Kunstmuseum (1987-2000). Den sidstnævnte titel lader til at være en god indgangsvinkel til posten som videnskabsminister, da Helge Sander har arbejdet som arrangementschef i samme by hos Herning-Hallen.

Med den fortid var en plads i kulturministeriet måske mere oplagt, men Lars Løkke har sikkert også ladet sig inspirere af, at Charlotte Sahl-Madsen tidligere har deltaget i det såkaldte fremtidspanel.

Panelet blev bestilt af helge Sander og havde til hensigt at finde de udfordringer, som ligger foran Videnskabsministeriet de næste mange år.

Panelet pegede på, at en dansk videnskabsminister i fremtiden skal tiltrække langt flere forskere og nøglemedarbejdere, deltage meget mere i den internationale ”konkurrence om at hjemtage viden” og sørge for at flere unge tager en videregående uddannelse. Fremtidspanelet samlede i alt sine anbefalinger i 12 punkter.

Charlotte Sahl-Madsen er desuden medlem af en erhvervsledergruppe (VL-gruppe), der huser flere indflydelsesrige personer. For eksempel operachef Kasper Bech Holten, forfatter Hanne-Vibeke Holst, SAP-direktør Jim Hagemann Snabe og venstrepolitikeren Malou Aamund.

Charlotte Sahl-Madsen er ikke medlem af Folketinget og var ikke medlem af Det Konservative Folkeparti før i går.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere