Danske 3D briller til 10 millioner briter

Der er 3D uge i britisk-tv.

Ikke mindre end 10 millioner dansk-producerede 3D-briller distribueret eksklusivt gennem engelske supermarkeder og en uges intenst fokus på 3D, er ingredienserne i 'Channel 4 3D Week', som den engelske TV station netop nu gennemfører. Den danske virksomhed Sirius 3-D leverer den teknologi, der gør det muligt for det engelske publikum at se 3D på deres eget TV.

"Alt fra kroningen af Dronning Elisabeth d. 2, tryllekunstneren Derren Brown, Disney's Hannah Montana og Andy Warhols Frankenstein-film kan opleves i ægte stereoskopisk dybde hjemme fra sofaen under Channel 4's 3D uge," udtaler Steen Iversen, CEO i Sirius 3-D ApS.

Og hvis Frankenstein bliver for meget i 3D, kan seerne blot tage de særlige 3D briller af, og opleve det hele i normal 2D. ColorCode 3-D teknikken sikrer nemlig, at seerne ikke bliver forstyrret af farvede dobbeltbilleder.

"ColorCodeViewer-brillerne er opbygget på en helt anden måde end andre 3D briller. De har rav-farvede filtre for farveinformation og blå for dybde. De 'afkoder' derfor 3D indholdet helt anderledes end de gamle rød/grøn-briller og de polaroidbriller, som anvendes i de fleste 3D biografer i dag. Derudover har vi, i samarbejde med det engelske medieserver firma 7thSense Ltd., udviklet et system til 3D live-transmission baseret på ColorCode 3-D kodning, så Channel 4 kan sende live transmissioner i 3D-ugen." Fortæller Steen Iversen.

I løbet af ugen viser Channel 4 en række 3D produktioner. Højdepunkterne omfatter optagelser fra Dronning Elisabeth d. 2's kroning i 1953, som ikke tidligere er blevet vist, men som faktisk blev optaget i 3D og som nu er restaureret af Can Communicate med hjælp fra Sirius 3-D. Andre højdepunkter er et 3D trylleshow af Derren Brown og en række klassiske 3D-film og TV-eksperimenter.

Tidligere på året blev ColorCode 3-D teknologien benyttet i forbindelse med en trailer for Monsters vs. Aliens, som blev vist i halvlegen af Super Bowl finalen. I den anledning var der på forhånd distribueret 130 mio. ColorCode 3-D briller, så de amerikanske Super Bowl-seere kunne opleve den fulde 3D-version af traileren. Channel 4's 3D-uge er på samme måde en milepæl, da det er første gang i TV-historien, at man viser en så stor og samlet mængde 3D-materiale.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere