Amazon.com lancerer Kindle

Amazon.com har som ventet lanceret sin nye e-bogslæser Kindle. Den kan indtil videre kun bruges i USA.

På et pressemøde i New York mandag præsenterede Amazon-chef Jeff Bezos som ventet det nye læseapparat Kindle. Han betegnede Kindle som firmaets hidtil vigtigste projekt. Men indtil videre kan Kindle kun købes i USA, og den kan kun bruges sammen med Amazon Whispernet, et trådløst bredbåndsnet som tilbydes af den amerikanske mobiloperatør Sprint.

Det lille apparat er omtrent på størrelse med en normal bog og vejer 289 gram. Skærmen er baseret på E-ink-teknologien - hvilket betyder at den ikke kan vise farver - og den måler seks tommer med en opløsning på 600 x 800 pixel. Kindle er udstyret med et tastatur og en kortlæser, og hukommelsen har plads til omkring 200 bøger.

Det tager angiveligt mindre end et minut at hente en ny bog og det er ikke nødvendigt at have en computer, hvilket adskiller Kindle fra andre lignende produkter på markedet. Kindle kan også bruges til at tjekke e-mail og surfe på nettet. Batterilevetiden oplyses til omkring 30 timer og det tager omkring to timer at genoplade enheden.

Hos Amazon.com kan Kindle-brugerne fra starten vælge mellem omkring 90.000 e-bøger, hvoraf de fleste koster 10 dollar. Der tilbydes også aviser som Washington Post og New York Times i elektronisk format.

Kindle koster 400 dollar eller omkring 2.000 kroner og ligger dermed prismæssigt på niveau med de billigste bærbare computere som Asus' nye eee-pc. Og med en pris på 10 dollar for en typisk bog er der ikke mange penge at spare i forhold til en almindelig paperback. Men til gengæld er der hurtig og nem adgang til bøgerne via e-bogslæseren.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere