VeriSign melder om stærkt stigende online-svindel

I de sidste to måneder af 2003 er antallet af hackerangreb mod netbutikker steget med 176 pct.

En ny rapport fra VeriSign viser at den elektroniske handel er vokset med 59 pct. i november og december 2003, set i forhold til samme periode sidste år. VeriSign har behandlet online-transaktioner til en samlet værdi af 6,4 mia. dollar i julesæsonen.

Men det er ikke kun kunderne, der flokkes til netbutikkerne - det samme gør hackere. I de sidste to måneder af 2003 er antallet af hacker-angreb steget med 176 pct. sammenlignet med de samme to måneder i 2002, fortæller rapporten.

VeriSign oplyser, at netbutikkerne har afvist syv procent af alle handler som "for risikable", fordi forretningen har haft mistanke om, at kunden har forfalsket sin identitet eller benyttet en andens kreditkort-data.

Den ansvarlige for it-sikkerhed hos VeriSign, Ken Silva, opfordrer netbutikker til at etablere 24-timers-overvågning af deres sikkerhedssystemer - enten i huset eller gennem en kontrakt med en ekstern leverandør.

USA er fortsat førende på verdensplan - både når det gælder omsætning med e-handel og omfanget af online-svindel. Når det gælder procentdelen af alle transaktioner, som bliver afsløret som svindel, er Indonesien, Nigeria, Pakistan, Ghana og Israel placeret øverst på listen.

Rapporten viser også, at antallet af .com-registreringer er steget med 16 pct. og .net-registreringer med 14 pct. i det sidste år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere