Her er softwaren der finder vej gennem vildnisset

Hjælp at hente for mobilbrugeren, der er langt ude i skoven.

Nu kan man finde den hurtigste vej mellem to punkter, selv hvis ingen vejdata er tilgængelige. Et amerikansk firma laver analyser, der viser den letteste og hurtigste vej gennem skov og mark, på sti eller gennem vegetation.
 

GPS i mobilen kan være godt i mange sammenhænge, men hvis du befinder dig midt ude i ødemarken, kan det blive svært at anvende funktionen. Problemet ligger i at der sjældent vil være kortmateriale på sådanne egne, og at vejen til din destination derfor kan blive svær at nå.

Finder veje, hvor ingen er
På Nokias fremtidskonference i Helsingfors fortæller Clay Babcock om hvordan de har udvidet funktionaliteten af Nokias eget Ovi Maps med muligheden for at navigere mellem punkter, hvor der ikke findes nogen veje - altså i områder, hvor kortet blot viser vild natur. I demonstationsvideoen kan man se funktion i praksis, og det ser meget imponerende ud. Det virker både let at bruge og så er det rigtig smart udtænkt.

Funktionen bruger satellitbilleder til at analysere vejen og efterfølgende til at bestemme den bedste vej. Man kombinerer desuden denne analyse med højdeforskelle i terrænet, og bruger også denne data til at bestemme ruten. For at det ikke skal være nok, kan funktionen også tage hensyn til om man f.eks. er på gåben eller om man har taget cyklen. Om vinteren kunne det f.eks. betyde at man kunne tage genvejen over den frosne sø, mens man på cykel er nødt til at tage vejen udenom søen.

Venter på Nokia
”Nu venter vi mest på at Nokia vil implementere funktionen i ”Apps on Ovi”, så vi kan lancere den her,” fortæller markedschef Clay Babcock til Mobil.nu.

Hidtil kan man kun simulere funktionen på en computer og ikke vise den på nogen af de Nokia-mobiler, der findes i dag. Firmaet Primordial, som står bag løsningen, fortæller at man vil begynde med USA og efterfølgende udvide til Tyskland og Storbritannien. De regner dog med at kunne dække hele Europa med sin navigationstjeneste i fremtiden.

 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere