Google afsløret som 'anonym' eBay-kritiker

Google har på hemmelig vis klaget over, at eBay vil tvinge sine brugere til at bruge auktionshusets egen betalingstjeneste PayPal. Google har ligeledes et betalingssystem, kaldet Checkout.

Den australske konkurrence- og forbrugerkommission (ACCC) har ved et uheld afsløret Google som hovedkilden bag en 38 sider lang klage, der kalder eBays plan om at tvinge egne brugere til at bruge PayPal for »konkurrenceforvridende«. Betalingstjenesten er ejet af auktionshuset selv.

På billedet til højre kan man se det digitale "fingeraftryk", som blev opdaget af en eBay-bruger ved navn David Bromage fra Canberra, da han downloadede skrivelsen som PDF. Ifølge The Sydney Morning Herald offentliggjorde Bromage sit fund på på internettet for få timer senere at opdage, at ACCC havde fjernet dokumentet fra kommissionens hjemmeside. Senere på dagen dukkede skrivelsen op på ny - denne gang uden afsløringen af Google.

På nuværende tidspunkt har eBay-handlende flere forskellige betalingsmuligheder, heriblandt bankoverførsler, kreditkort og checks. Men fra den 17. juni vil eBay begrænse mulighederne for de australske brugere til udelukkende at omhandle betalingstjenesten PayPal eller kontantbetaling ved levering.

ACCC's afgørelse bliver fulgt tæt verden over, da eBay bruger Australien som forsøgskanin. En godkendelse 'down under' kan føre til en global udbredelse af de begrænsede betalingsmuligheder.

Planen er ikke populær blandt eBay-brugerne, da auktionsfirmaet opkræver et ekstra gebyr for brug af PayPal - udover de sædvanlige omkostninger for brug af auktionen.

Der har tidligere været gnidninger imellem firmaerne, da eBay sidste år afviste at lade brugerne benytte Googles betalingstjeneste 'Checkout' - som er en direkte konkurrent til PayPal. Foreløbig er Checkout kun tilgængelig i USA og Storbritannien, men Googles klager til ACCC har sat gang i rygter om, at betalingstjenesten står foran sin australske debut.

»Vi arbejder hårdt på at internationalisere Google Checkout, men på nuværende tidspunkt har vi ikke nogen tidsplan for en lancering i Australien,« siger Rob Shilkin, talsmand for Google Australia, til The Sydney Morning Herald.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere