EU beskylder Microsoft for at forfalske beviser

Et internt EU-dokument, som Wall Street Journal har fået fat i, tyder på, at EU-kommissionen er indstillet på at idømme softwaregiganten store bøder fordi de mener, at Microsoft har forfalsket beviser i den monopolundersøgelse EU kører mod virksomheden.

Wall Street Journal citerer fra et 70 siders dokument, som opsumerer EU-kommissionens anklager mod Microsoft. Det nye i dokumentet er, at EU-kommissionen beskylder Microsoft for at have forfalsket nogen af de støtteindlæg, der er blevet tilsendt Kommissionen.


I et tilfælde afleverede Microsoft 34 breve med støtteerklæringer fra virksomheder, som afviser beskyldningerne mod Microsoft for at opføre sig monopolagtigt. Kommissionen mener, at flere af brevene er skrevet af Microsoft selv. Samtidig har Kommissionens efterforskning mod Microsoft vist, at adskillige af virksomhederne bag støtteerklæringene ikke havde nogen anelse om, at Microsoft skulle bruge erklæringerne som bevismateriale i monopolsagen. Microsoft havde givet helt andre grunde for at søge støtte hos firmaerne.


Kommissionen mener, at Microsoft bevidst har forsøgt at vildlede Kommissionen og afspore efterforskningen. Kommissionen mener, at det er en skærpende omstændighed, der skal tages med, hvis Microsoft idømmes en bøde for at opføre sig monopolagtigt.


(Kilde: digi.no)




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Fiftytwo A/S
    Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

    Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

    20. august 2024 | Læs mere


    Det Digitale Produktpas

    Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

    21. august 2024 | Læs mere


    Cyber Security Summit 2024

    På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    27. august 2024 | Læs mere