CEBIT09: Robotter, fjernbetjenings-magi og tastaturcomputere

Selv om besøgstallet og antallet af udstillere er dalet ved it-messen Cebit i Hannover, så er der stadig interessante nyheder at spotte. Se de vigtigste her.

Årets Cebit-messe var tidligere stedet, hvor alle producenter fremviste det kommende års produkter. Det har finanskrise og ankomsten af nichemesser lavet om på.

Alligevel er det interessant at vende blikket mod messen i Hannover for at danne sig et indtryk om fremtidens teknologier og produkter.

I år kan man for eksempel se fremtidens fjernbetjening. Det er Fraunhofer Instituttet, der også gav os mp3-formatet, som fremviser iPoint 3D i år.

IPoint er konceptet om at kontrollere produkter med håndbevægelser. Kort sagt er fingeren fremtidens fjernbetjening.



Ved at placere produktet foran en skærm kan man for eksempel skifte kanaler ved at vifte med armen. Bevægelserne registreres af to indbyggede kameraer.

Men tanken er, at iPoint skal hjælpe mange flere end de dovne fjernsyns-seere. I sterile miljøer som operationsstuer kan personalet for eksempel bruge produktet til at betjene lys eller andre apparater i rummet.

Udviklerne nævner også, at iPoint kan installeres i køkkener, så kokken, der har hænderne begravet i klistret dej, kan skrue op og ned for ovnen med gestikulationer.

Asus tager kegler

Sidste år tiltrak Asus sig massiv interesse på Cebit ved at fremvise EEE-pc'en. Igen i år var der massiv interesse for Asus-standen. Det skyldes en række produkter.

For eksempel keyboard-pc'en (Se billedet øverst).

I den simple kasse ligger hele computeren. Indmaden minder meget om EEE-pc'erne. Det vil sige 1.6GHz Intel Atom processor, 1GB DDR2 hukommelse og 16GB eller 32GB SSD.

Tastatur-computeren kan sende sit signal til andre skærme over en distance på cirka fem meter, hvis man ikke har nok i den indbyggede skærm.

Den lille skærm på tastaturet er fem tommer og har en opløsning på 800x480. Der er ingen offentliggjort pris men computeren kan forventes på gaden i år.



Et andet produkt fra Asus, som heller ikke har fået en lanceringsdato er Eee Book. Som navnet antyder, så kan computeren bruges som en bog ved at vende den på højkant. Det lader sig gøre ved at opbygge den bærbare computer med to skærme. Det betyder også, at keyboardet er virtuelt på samme måde, som man kender det fra touch-telefoner.

Asus havde også taget sin EEE stick med på messe. Det er en fjernbetjening, der kan betjene Asus-computere på samme måde, som er kendt fra Nintendo Wii.

Kloaken er din ven

På årets messe kunne man også besøge firmaet FAST, der har sit navn fra forkortelsen Fibre Access By Sewage Tube. Altså fiberadgang via kloakken.

Firmaet har udviklet robotter, der kan blæses ud i eksisterende kloakrør og bruge den til at føre fiberforbindelser til folks hjem.

Lignende løsninger er faktisk allerede gennemført i Paris og Japan. Måske det var en måde for de danske firberselskaber at spare lidt penge på.



En anden maskine, der blev vist frem på Cebit, var redningsrobotten Quadcopter. Den skal bruges til at flyve ind over områder, der er blevet ramt af naturkatastrofer.

Katastroferne betyder ofte også, at internet og telefonforbindelser bryder sammen, men det skal de små helikoptere lave om på. De kommer til at fungere som små mobile stationer med telefon-, GPS- og wifi-signal. Da de udelukkende skal flyves ind til område og lande et højtbeliggende sted, kan helikopterne sammensættes af ganske billige komponenter, lover folkene fra Ilmenau Universitetet i Tyskland.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere






White paper
SAP: Skab værdi og minimér omkostninger med effektiv dokumenthåndtering