For halvanden uge siden fik mediegiganten Viacom rettens ord for, at de må kigge YouTube efter i kortene i forbindelse med et søgsmål om krænkelse af ophavsretten. Således blev Google dømt til at overdrage en stor mængde filer og statistikker - heriblandt også brugernavne og ip-adresser - til Viacom, der har sagsøgt YouTube for en milliard dollars (4,67 milliarder kroner).
Nu er det imidlertid lykkedes Google at forhandle sig frem til en aftale, der betyder, at dataoverdragelsen vil indeholde information om, hvordan YouTube er blevet brugt, men de individuelle brugere vil ikke kunne blive identificeret.
»De er gået med til at lade os anonymisere YouTube-brugernes data,« lød udmeldingen fra en Googles talsmand ifølge Times Online.
Viacom har udtalt, at informationerne er nødvendige i arbejdet med at demonstrere, hvordan ophavsretsbeskyttet materiale bliver uploadet til YouTube, og at man ikke har nogen interesse i at identificere brugerne.
De anonyme data, som Google nu vil overdrage til Viacom, kan vise, hvordan en bestemt computer har haft kontakt til YouTube, men det vil ikke være muligt at kortlægge brugernes identitet.
Retssagen mellem Google/YouTube og Viacom, der ejer både MTV og Paramount Pictures, forventes at blive skudt i gang i 2009 eller 2010.