Google beskytter YouTube-brugernes identitet

Google skal ikke overdrage brugernavne og ip-adresser til Viacom alligevel.

For halvanden uge siden fik mediegiganten Viacom rettens ord for, at de må kigge YouTube efter i kortene i forbindelse med et søgsmål om krænkelse af ophavsretten. Således blev Google dømt til at overdrage en stor mængde filer og statistikker - heriblandt også brugernavne og ip-adresser - til Viacom, der har sagsøgt YouTube for en milliard dollars (4,67 milliarder kroner).

Nu er det imidlertid lykkedes Google at forhandle sig frem til en aftale, der betyder, at dataoverdragelsen vil indeholde information om, hvordan YouTube er blevet brugt, men de individuelle brugere vil ikke kunne blive identificeret.

»De er gået med til at lade os anonymisere YouTube-brugernes data,« lød udmeldingen fra en Googles talsmand ifølge Times Online.

Viacom har udtalt, at informationerne er nødvendige i arbejdet med at demonstrere, hvordan ophavsretsbeskyttet materiale bliver uploadet til YouTube, og at man ikke har nogen interesse i at identificere brugerne.

De anonyme data, som Google nu vil overdrage til Viacom, kan vise, hvordan en bestemt computer har haft kontakt til YouTube, men det vil ikke være muligt at kortlægge brugernes identitet.

Retssagen mellem Google/YouTube og Viacom, der ejer både MTV og Paramount Pictures, forventes at blive skudt i gang i 2009 eller 2010.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere