Bliv spiludvikler i en fart

Ny kortere videregående uddannelse.

Nu får Danmark sin egen kortere videregående uddannelse til spiludvikler, og som fokuserer på programmering af computerspil. Uddannelsen hedder spildatamatiker og udbydes i Grenaa.

I dag kan man i allerede tage uddannelser i animation og figurudvikling eller man kan specialisere sig i spilprogrammering på dataloguddannelsen, men der er ingen kortere videregående uddannelser på området. Det laver Viden Djurs i Grenaa nu om på ved for første gang nogensinde at udbyde uddannelsen til spildatamatiker.

”Uddannelsen til spildatamatiker har stærk fokus på udvikling af computerspil. I bund og grund har vi taget den almindelige datamatikeruddannelse, som vi følger bekendtgørelsen af, og fokuseret den så meget på spiludvikling som overhovedet muligt. Det har resulteret i et forløb på to et halvt år, hvor de studerende, som vi allerede har 14 af, lærer at programmere spil fra bunden til det færdige resultat,” siger Jonatan Yde, som er projektkoordinator for uddannelsen.

Det er ikke tilfældigt, at sådan et initiativ kommer fra netop Grenaa. Her har Viden Djurs med Grenaa Tekniske Skole en lang tradition for at udvikle nye uddannelser indenfor især it. Det drejer sig om 3D College for computergrafik, GameIT College, som er en HTX med fokus på spil og en videreudvikling af IT College og nu altså den videregående uddannelse til spildatamatiker.

Det første hold på antageligt lidt mere end 20 studerende starter til februar, og der er ansøgningsfrist den 15. december. Uddannelsen har sin egen hjemmeside med flere informationer på www.spildatamatiker.dk.

 

Få overblikket med ComONs nyhedsbrev. Tilmeld dig her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Send dine legacysystemer på pension og invitér standardløsninger indenfor

Legacysystemer er rygraden i mange organisationers it-infrastruktur, men før eller siden er det tid til at sige farvel og skifte til en eller flere standardløsninger. Vi udforsker scenarier og muligheder, der gør det muligt at rykke videre. Hvad er businesscasen? Hvilke krav stiller skiftet til din forretning og jeres processer? Hvordan

08. oktober 2024 | Læs mere


Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere