Microsoft vil godkendes af OSI

Microsoft søger støtte til deres Shared Source-initiativ. Nu vil de have Open Source Initiative til at blåstemple licenserne.

Microsoft har ellers ikke været positivt stemt overfor open source-bevægelsen, og har nærmest gjort alt, hvad der stod i deres magt, for at bremse den, senest ved at hævde at Linux og anden fri software overtræder Microsofts patenter.

Nu er attituden hos Microsoft blødt lidt op. De vil nemlig have flere af deres licenser under Shared Source-initiativet godkendt som open source-licenser af Open Source Initiative (OSI).

OSI er en autoritet på området, og er udpeget af open source-communitiet som vogtere af definitionen på open source. De har tidligere kritiseret flere open source-leverandører for ikke at leve op til ånden i fri software.

Bill Hilf, som er direktør for platformstrategi, talte til O'Reillys open source-konference i Portland, Oregon om, at Microsoft vil nærme sig open source-miljøet gennem at få godkendt deres Shared Source-licenser som gyldige efter open source-definitionen.

Microsoft har i den forbindelse også lanceret et open source-website. Det skal gøre Microsofts indstilling til open source-udvikling mere gennemsigtig for andre udviklere.

OSI og Microsoft har forsøgt at snakke i 2005, hvor parterne ikke nåede til nogen form for enighed. Microsoft har følt sig trådt over tæerne af OSIs temmelig direkte kritik af firmaet.

Eksperter på området mener, at flere af Microsofts licenser opfylder betingelserne for open source-definitionen, og derfor højst sandsynligt vil blive godkendt af OSI.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere