Playstation 3 fans er rasende på Doom-skaber

Verdens mest anerkendte spilprogrammør har fået horder af Playstation 3 fans på nakken, efter han har udtalt, at han ikke kan få det kommende spil Rage til at fungere lige så godt på Playstation 3 som på Xbox 360.

Der er vrede og afsky i Playstation 3-lejren.

Sonys fanboys er gået helt amok. Galden skyldes, at John Carmack, der med Wolfenstein, Doom og Quake opfandt 3D genren, har fortalt, at han har store problemer med at presse Playstation 3 til at kunne følge med Xbox 360.

John Carmacks ID Software er i gang med spillet Rage. Men da han fornylig viste det til Edge Magazine var det tydeligt, at Playstation 3 versionen haltede efter Xbox 360 og PC udgaven.

""Det er rigtigt, at Playstation 3 halter efter de andre, når der kommer til at presse ressourcerne ud af maskinen," siger John Carmack til Edge Magazine.

Indtil videre kører spillet i de planlagte 60 frames pr. second på PC og Xbox 360, mens Carmack kun kan presse 30 skærmopdateringer ud af Playstation 3.

"Man kan ikke komme udenom, at grafikkortet er langsommere end i Xbox 360. Processorhastigheden er nogenlunde ens, men det er langt nemmere, at fordele opgaverne i Xbox 360. Vi har allerede lagt meget arbejde i at fordele arbejdet på Playstation 3," siger Carmack.

De udtalelser har fået fråden frem hos Playstation 3-fans.

På diverse fora bliver Carmack beskyldt for alt fra at være en elendig amatørprogrammør til at være i lommen på Microsoft. Mere konstruktive kritikere tyer ikke til smædekampagne, men giver i stedet Carmack en pædagogisk indføring i, hvordan Playstation 3 er opbygget udfra tanken, at hvis manden blot kunne finde ud af at programmere, så ville han se, at Playstation 3 er akkurat så vild en maskine, som Sony altid har sagt. Mange mener også, at det er en fatal kortslutning af Carmacks mentale evner, hvis han har udviklet spillet på Xbox 360/pc, da Playstation 3 versionen bliver bedre, hvis man udvilker spillet på den.

John Carmack forventer, at finde en løsning, så Rage også kommer til at køre med 60 skærmopdateringer i sekundet på PS3, når det landet i butikkerne.

"Spillet er tænkt som et 60fps spil. Vi regner med at nå det mål på alle platforme," siger han i interviewet med Edge.

ID Software har reageret officielt på raserianfaldet fra PS3-lejren.

"Vi vil sikre, at gamere på alle platforme får en god oplevelse ved at spille Rage," står der på ID Softwares Twitter.

Carmack har tidligere pådraget sig fortørnede Playstation 3-ejeres vrede. For to år siden kritiserede han Playstation 3's arkitektur.

"Det er ikke sådan, at Playstation 3 er 'a piece of junk'. Sony træf bare nogle beslutninger, der ikke er optimale set fra et spiludvikler synspunkt. Jeg synes, at det var en dum beslutning at gøre processoren asynkron," sagde han dengang.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere