Piratjagt giver bagslag

Den amerikanske pladeindustris brancheorganisations hårde jagt på fildelere har resultereret i hård modstand, der nu begynder at koste.

Voldsomme sagsanlæg og omfattende jagt på pirater i USA er i nogen tid blevet mødt med tilsvarede sagsanlæg og beskyldninger om mafia-metoder, som nu er ved at finde fodfæste.

Det må den amerikanske pladeindustris brancheorganisation, RIAA, sande, efter de måtte smide håndklædet i sagen mod Tanya Andersen, en enlig mor fra Oregon med en ni-årig datter, som i 2005 blev anklaget for at downloade gangster rap som "Hoes in My Room" gennem KaZaa.

Til gengæld anklager Andersen RIAA for at hyre folk til at bryde ind i private computere for at spionere, læse filer, fjerne information og kopiere billeder.

Men det lykkedes ikke for RIAAs egen ekspert at påvise, at Andersen havde foretaget ulovlig fildeling, og sagen er dermed blevet afvist.

Det giver ikke bare dårlig omtale, men efterlader også RIAA åben for Andersens sagsanlæg om organiseret pengeafpresning, bedrageri og vildledende forretningsmetoder.

Og hun er ikke den eneste. En anden amerikansk kvinde, Debbie Foster fra Oklahoma, har været igennem samme tur. I hendes tilfælde blev begge sager afvist, selv om hun blev tilkendt retten til at lade RIAA betale sagsomkostningerne. Hun har dog endnu ikke haft held til at få RIAA til at betale.

En helt tredje sag mod Suzy Del Cid fra Florida følger samme mønster. Hun beskylder RIAA for sammensværgelse, afpresning og ulovlig indtrængen på computere.

RIAAs politik har hidtil været at smide sagen, når den begyndte at se håbløs ud. Men i Andersens tilfælde er det modsatte søgsmål ikke forsvundet, og taktikken med at få begge sager smidt ud, når man ikke kan vinde, ser dermed ud til at have slået fejl.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere