Pricerunner og Kelkoo afviser prisskrue

Forkert at anklage os for høje klikpriser siger prisportaler.

Onlineforhandleren skal ikke regne med, at de etablerede prisportaler vil sætte prisen ned for annoncering. I sidste uge kunne ComONs søsterblad CRN fortælle, at Foreningen af Online It Forhandler ville starte deres egen prisportal i protest mod, hvad de kaldte en prisskrue hos portalerne.

Nu afviser både Kelkoo og Pricerunner, at de vil komme forhandlerne i møde med en prisnedsættelse. Hos Pricerunner koster et klik i edb-kategorien 1,25 krone, og den pris vil administrerende direktør i Pricerunner Martin Andersen ikke pille ved.

»Vi kan fuldt ud kvalificere prisen. Evonax får os ikke til at sætte prisen ned,« siger han

Pricerunnerdirektøren kan ikke genkende Evonax-bagmændendes påstand om en prisskure, der presser forhandlerne til at betale stadig høje priser for at være listet på portalerne. Martin Andersen oplyser, at Pricerunner har holdt prisen stabil de seneste to år, og at et klik tidligere kostede godt en krone.

Han tror, at den nye prisportal er forhandlernes »protest« over hvad de syntes er høje priser hos de etablerede portaler. Til sammenligning forklarer han, at klikprisen i Sverige og Tyskland er to kroner, mens britiske forhandlere betaler tre kroner for hver kunde, der klikker.

»Danske forhandlere har gennem mange år været vant til et lavt prisniveau fordi Edbpriser har kørt med meget lave priser, siger han.

25 øre er for lidt

Heller ikke Kelkoos administrerende direktør Bo Jensen accepterer Evonax’ påstand om dyre priser. Hans klikpris er mellem 1,20 og1,40 krone, og Bo Jensen fortæller, at prisen har været konstant i årevis.

»Jeg kan ikke se, at vi har lavet en prisskrue. Vores gennemsnitspris har ikke ændret sig forfærdelig meget over de seneste tre år, og specielt på edbområdet har den ligget meget konstant, nærmest uden at ændre sig, « siger Bo Jensen.

Evonax tilbyder forhandlere, der er medlem af Foreningen af Online It Forhandlere, FOIF, at de kan annonce til en klikpris på 25 øre. Men den pris er for lav, hvis portalen skal kunne mere end blot at liste alle  priser, mener både Kelkoo og Pricerunners direktør. De tvivler på, at Evonax kan lave en avanceret prisportal, der kan hamle om med deres uden at sætte prisen op. Mens det ikke kræver meget at lave en portal, der blot lister alle priser, er det en større udfordring, hvis portalen skal tiltrække trafik og have mere avancerede egenskaber.

»Det kan ikke lade sig gøre at drive en prisportal for 25 øre pr klik,« vurderer Martin Andersen.

Edbpriser ønsker tirsdag ikke at lade sig interviewe af CRN.




IT-JOB

Udlændinge- og Integrationsministeriet

Forretningsudvikler med fokus på digitalisering og AI

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Seniorudviklere med lyst til faglige udfordringer

PensionDanmark

Business Tester

Politiets Efterretningstjeneste

DevOps softwareudviklere til PET
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere