Er en nøglegenerator til Vista nødvendig?

Uanset om det er sandt, så er der i hvert fald masser af links til en Windows Vista nøglegenerator på nettet. Men virker den? Og er den overhovedet nødvendig?

Historien i går om en mulig nøgle-generator til Windows Vista, kun få uger efter udgivelsen, har givet pirater alle vegne våde drømme.

En enkelt Google-søgning på ordene »key generator vista« giver masser af hits, både til torrents, direkte downloads fra hjemmesider og artikler om emnet.

En torrent, »Windows Vista Key Generator 4 All Versions,« praler med at kunne cracke en hvilken som helst udgave af Vista. Men er det overhovedet nødvendigt med en nøglegenerator?

Vel egentlig ikke, for det skorter ikke på måder at få aktiveret sin egen piratudgave af Vista.

En artikel på Windows Connected beskriver en sårbarhed i licenseringen af Windows Vista Business Edition. Microsoft har nemlig lavet en standard-nøgle (Volume License Key, VLK) til virksomheder, der så skal aktiveres og certificeres af en Key Management Server (KMS). Problemet er bare, at KMS-servere er begyndt at dukke op på nettet uden Microsofts tilladelse. Betingelsen for overhovedet at have en KMS-server er, at den ikke er offentlig tilgængelig.

My Digital Life har også en artikel, der beskriver, hvordan du bruger en ulovlig KMS-server til at aktivere Vista.
I hvert fald er det muligt for hackere og pirater at aktivere deres Vista-installation.

En foranstaltning mod pirateri er dog indbygget: Aktiveringen skal fornyes hver 3. måned. Hvis den ikke bliver det, mister Vista funktionalitet efter yderligere 30 dage.

Men det problem er også løst, selvom de ulovlige KMS-servere forsvinder fra nettet. En anden artikel beskriver hvordan du selv sætter en virtuel KMS-server op.

Disse artikler er af ren akademisk interesse og bør ikke efterfølges, med mindre copyrightlovgivningen i dit lokalområde er på russisk eller kinesisk.

Det, at Vistas antipiratfunktioner kan omgås, er heller ikke så vigtigt, som at spørge: Tror Microsoft virkelig, at de kan undgå massivt pirateri af Vista?




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere