Lenovo vinder dansk sag om Windows-licens

OVERBLIK: Lenovo skal ikke betale prisen for nytteløs Windows-licens tilbage til kunde.

Den danske it-debattør Poul-Henning Kamp må opgive at få pengene tilbage fra en Vista-licens, som han ikke kunne bruge, skriver Version2, efter en sag ved de danske domstole er ovre. Poul-Henning Kamp havde ellers med glæde sidste år læst i den medfølgende licensbetingelse til Vista.

"Ved at tage softwaren i brug accepterer De disse vilkår. Såfremt De ikke kan acceptere vilkårene, har De ikke ret til at bruge softwaren. Kontakt i stedet producenten eller den, som har installeret softwaren, for at få oplysningerne om, hvordan de får refusion for købesummen eller en kreditnota."

Retten i Lyngby fandt dog ikke, at it-debattøren havde troet, at han kunne få pengene tilbage, som han havde krævet i et søgsmål mod Lenovo. Dermed galdt købsaftalen ikke.

"Men problemet er, at sagsøger er for klog. Den beskyttelse, vi giver almindelige forbrugere, gælder ikke her. Man har ikke i god tro indgået en aftale om, at man kunne få pengene retur i det forløb, der har været," begrundede dommeren.

Sagen er altså ikke principiel, fastslår dommeren, som ikke vil afvise, at en anden forbruger ville kunne have fået pengene tilbage.

Poul-Henning Kamp er medudvikler af det gratis styresystem FreeBSD. Han forsøgte derfor at gøre op med, at forbrugerne ofte må betale for en Windows-licens uden at have brug for den.

Læs mere hos Version2.dk.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere