Artikel top billede

Apple sagsøger sin gamle partner Samsung

Apple mener at Samsung har stjålet firmaets ideer til tavlecomputere.

I sidste uge har Apple sagsøgt den koreanske elektronikgigant Samsung for patentkrænkelse. Apple mener at Samsung har stjålet ideerne til sine Galaxy mobiltelefoner og tavlecomputere fra iPhone og iPad. Her er der altså tale om kopier af Apples produkter, mener firmaet, som nu forlanger erstatning og samtidig forsøger at få retten til at udstede et forbud mod salget af produkterne. Det skriver Bloomberg.

Apple og Samsung har ellers haft et strategisk samarbejde i mange år og Samsung leverer komponenter til iPhone og iPad til en værdi af flere milliarder kroner om året. Men forholdet mellem de to selskaber er blevet værre i den seneste tid.

Den Android-baserede Galaxy Tab er den bedst sælgende iPad-rival. Det menes at Samsung har solgt mere end to millioner eksemplarer af Galaxy Tab. Det er stadig forsvindende lidt i forhold til iPad, som blev solgt i 14 mio. eksemplarer alene i 2010, men det er mere end de andre konkurrenter på markedet.

”I stedet for at gennemføre sin egen produktudvikling, har Samsung valgt at slavisk kopiere Apples innovative teknologi, unikke brugergrænseflader, og elegante og fremtrædende produktdesign, i en klar overtrædelse af Apples intellektuelle rettigheder,” hedder det i klagen, som Apple har afleveret hos en domstol i Oakland.

Det er især ordet ”slavisk”, der har vakt opmærksomhed. Det kunne tyde på at Apple er meget sikker på, at man har gode kort på hånden i sagen.

Samsung afviser alle anklagerne og understreger at man vil gøre alt for at forsvare sig.

Sagen handler om syv konkrete Apple-patenter, som blandt andet beskriver den mobile enheds form og farve, og den måde som brugeren kan betjene enheden på ved at markere bestemte områder på skærmen, zoome og scrolle.

Apple mener også at Samsung har kopieret designet til bestemte ikoner fra iPad, som f.eks. en solsikkeblomst til billeder, og desuden har Samsung kopieret indpakningen til iPhone og iPad, hævdes det.

Det er ikke den eneste sag, hvor Apple hævder at konkurrenterne har kopieret firmaets ideer. Apple er allerede involveret i retssager om patentkrænkelse mod Motorola, Nokia og HTC. I den aktuelle sag mod Nokia og HTC ved den amerikanske International Trade Commission har uvildige eksperter dog udtalt, at der ikke er tale om patentkrænkelse. En afgørelse ventes at falde til august.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere