Artikel top billede

Kina skærper overvågning af trådløse net

Nu skal hoteller og restauranter i Kina overvåge trafikken i trådløse netværk.

Kina strammer nu grebet om nettet igen. Fremover skal restauranter, barer, hoteller og andre udbydere af offentlige trådløse hotspots forpligtes til at købe og installere et nyt statsligt overvågnings-system. Prisen for softwaren på op mod 20.000 kroner kan tvinge mange mindre udbydere til at lukke deres trådløse net. Det ventes især at ramme små cafeer, der næppe har råd til at betale det store beløb for overvågnings-softwaren.

Ligesom i mange andre lande er det efterhånden en selvfølge at kunne koble sig på nettet trådløst på restauranter og andre offentlige steder i Kina. Men det kan altså ændre sig nu. Myndighederne truer med at ejere af trådløse netværk kan risikere bøder eller få inddraget deres licens til at drive forretning, hvis de ikke installerer softwaren.

Det er uklart om Kina vil håndhæve de nye regler i andre byer end Beijing, hvor de allerede er trådt i kraft, skriver New York Times. Softwaren sørger angiveligt for at myndighederne kan se hvem der logger sig på de trådløse netværk og overvåge deres færden på nettet.

I forvejen er der meget streng internet-censur i Kina, som ellers er det land i verden der har flest internet-brugere. Det menes at mere end en million websteder bliver blokeret af myndighederne – herunder også skumle sites som Youtube, Facebook og Twitter.

Google har længe kæmpet med den kinesiske censur og besluttede til sidst at trække sig ud af Kina, hvor den nationale søgemaskine Baidu dominerer.

Der er kommet nye regler som begrænser privatpersoners mulighed for at oprette deres egne websider, og man skal fremvise sine id-papirer for at bruge nettet i offentlige internet-cafeer.

Det ser ud til at de nye regler skal lukke et af de sidste ”huller” i den kinesiske internet-mur – nemlig muligheden for at koble sig på nettet over offentlige trådløse net uden at skulle registrere sig først.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere