Norge vil forbyde Samsung telefon

Der har været meget debat om mobiltelefoners skadelighed. Den nye SGH-A400 Samsung mobiltelefon beskyldes af norske politikere for at kunne give spiseforstyrrelser.

Norske stortingsmedlemmer rumler med planer om at få Samsungs SGH-A400 mobiltelefon forbudt, fordi den indeholder en vægtberegningsfunktion, som de norske politikere er bange for kan få letpåvirkelige teenage-piger til udvikle bulimi eller andre former for spiseforstyrrelser.


Telefonen har et indbygget vægtberegningsskema, så brugerne ved at indtaste vægt eller højde kan finde ud af, om de vejer for meget eller for lidt. Telefonen kan også beregne forbrændingen ved forskellige former for motion, samt give oplysninger om menstruationscyklus og biorytmer.


De norske politikere ønsker telefonen forbudt, fordi de er bange for, at den kan fremme slankehysteriet blandt unge piger, men det afviser den norske importør. - Det er et livsstils-produkt beregnet til voksne kvinder. En pris på 4500 kroner fortæller også, at den ikke er for ungdommen. Fokus er først og fremmest på design. Vægt-og kalorietabeller findes jo overalt i samfundet og er derfor ikke så specielt, siger Arne Annaniassen, den daglige leder hos den norske Samsung-importør, Senas til Aftenposten.


Importørens synspunkt imødegåes af flere, der professionelt har beskæftiget sig med spiseforstyrrelser. - Denne telefon signalerer, at vægten er noget man skal passe på og at kalorier er farlige. Nu får vi endnu et sted, som siger, at man skal passe på ikke at blive for tyk, siger Ellen M. Berg Ottesen fra Interessegruppa for Kvinner med Spiseforstyrrelser.


Også ernæringsprofessor og leder af statens råd for ernæring og fysisk aktivitet - Knut-Inge Klepp er bekymret over de signaler telefonen vægttabeller udsender.


Sidste år blev der foretaget en stor undersøgelse af spiseforstyrrelser blandt 10'ende klasses elever i Oslo. Af 4000 elever oplyste mellem 150 og 200, at de havde brug for hjælp med spiseforstyrrelser. Tallene dækker kun over dem, der selv mente, at de havde et problem. Så det virkelige udbredelse af spiseforstyrrelser er sandsynligvis langt større.




    Brancheguiden
    Brancheguide logo
    Opdateres dagligt:
    Den største og
    mest komplette
    oversigt
    over danske
    it-virksomheder
    Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
    Also A/S
    Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

    Nøgletal og mere info om virksomheden
    Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

    Kommende events
    Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

    Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

    20. august 2024 | Læs mere


    Det Digitale Produktpas

    Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

    21. august 2024 | Læs mere


    Cyber Security Summit 2024

    På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

    27. august 2024 | Læs mere