Derfor crasher lufthavne og it-systemer:Opdatering fra Crowdstrike har ramt Microsofts systemer i hele verden

Konkurrencerådet undgår tele-strid

Konkurrencerådet har udskudt afgørelsen om, hvorvidt teleselskaberne skal have lov til at låse kundernes telefoner i 12 måneder. Dermed undgår rådet at lægge sig ud med teleforligskredsen og videnskabsminister Helge Sander (V).

Konkurrencestyrelsen udskød i går behandlingen af sagen om teleselskabernes ret til at binde kunderne i 12 måneder. Behandlingen af sagen er udsat til næste rådsmøde om fire uger.

Teleselskaberne har ifølge Konkurrencestyrelsen nærmest stået i kø med ansøgninger om, at få lov til at forlænge bindingsperioden fra de nuværende seks måneder til 12 måneder. Men sagen blev altså ikke færdigbehandlet på rådsmødet i går. Det skriver Jyllands-Posten.

Kontorchef i Konkurrencestyrelsen, Niels Rytter, oplyser til Jyllands-Posten, at udsættelsen blandt andet skyldes, at flere af Konkurrencerådets medlemmer efterlyste oplysninger om erfaringer fra udlandet, hvor det er almindeligt for mobilkunderne at være bundet til deres teleselskab i både 12, 18 og 24 måneder.

Dermed undgår Konkurrencerådet i første omgang at gå i clinch med videnskabsminister Helge Sander (V) og IT- og Telestyrelsen, efter Konkurrencestyrelsen overraskende gav teleselskabet 3 tilladelse til at binde kunderne til 3-telefonerne i 12 måneder.

Tilladelsen har 3 allerede brugt til at sænke priserne, fordi der nu er seks måneder ekstra til at hente pengene hjem fra kunderne.

Videnskabsministeren og flere partiers teleordførere har tidligere kritiseret, at Konkurrencestyrelsen med tilladelsen blander sig i forhold, som reguleres af telelovgivningen.

Ved at udsætte afgørelsen til næste rådsmøde opnår Konkurrencerådet, at politikerne har haft lejlighed til at drøfte sagen, ligesom videnskabsminister Helge Sander får mulighed for at studere et notat fra IT- og Telestyrelsen om fordele og ulemper ved seks og 12 måneders binding.

Notatet er underarbejdelse sideløbende med, at styrelsen undersøger om 3's tilladelse er i strid med telelovgivningen.

3's tilladelse står ved magt, mens konkurrencerådet behandler den overordnede problemstilling.




IT-JOB

Politiets Efterretningstjeneste

Bliv AD-specialist hos PET

De Nationale Geologiske Undersøgelser for Danmark og Grønland (GEUS)

IT-systemadministrator søges til GEUS
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere