Artikel top billede

Hundredtusinder protesterer mod Street View

I Tyskland har flere hundredtusinde borgere krævet at få fjernet deres hus fra Googles gadefoto-tjeneste.

I Tyskland kan beboere forlange, at deres ejendom skal gøres ukendelig i den omstridte internet-tjeneste Google Street View. Ligesom i Danmark og mange andre lande har Google sendt sine fotovogne rundt i de tyske byer for at fotografere på gadeplan. Men det er langt fra alle, der synes om Googles tjeneste.

Google har været nødt til at indføre en højere grad af medbestemmelse for de tyske brugere, end det er tilfældet i andre lande.

Derfor kan de tyske brugere benytte en særlig webside til at vælge deres hus på et billede og forsyne huset med en rød markering, som altså betyder, at huset ikke skal med i Street View.

Allerede efter den første uge i starten af august havde Google modtaget 10.000 protester fra tyske borgere, som krævede, at deres hus ikke skulle med i tjenesten. Nu kan det tyske nyhedsmagasin Spiegel fortælle, at adskillige hundredtusinde tyskere har brugt muligheden til at få fjernet deres hus fra Street View.

Tallet er imponerende højt, for det er kun de 20 største tyske byer, der overhovedet er med i tjenesten. For disse 20 byer har Google sat den 15. oktober som sidste frist for klager – herefter bliver alle Street View billeder offentliggjort.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere