Artikel top billede

Google-konkurrent smider indholdsfarme på porten

Lille konkurrent går hårdere til makronerne end Google.

Søgemaskinen Blekko har smidt 20 store indholdsportaler helt ud af sit indeks - så brugerne aldrig får dem at se. Ledelsen hos Blekko mener, at de ellers store hjemmesider blot er sat i verden for at skabe guf til søgemaskiner - og lettjente penge til indehaverne.

Bandlysningen af de såkaldte indholdsfarme er en del i den aktuelle debat, om de store mængder skrammel og andet indhold, som blot havner på nettet som led i søgemaskineoptimering eller som platform til at tjene penge på Google Adwords eller lignende programmer.

Google har selv lovet, at man strammer op på sin algoritme, så de mest indlysende tilfælde af web-spam sorteres fra.

Blekko tager altså hårdere fat og smider de kritiserede sites helt ud af hjemmeside-indekset. Det kan være nemmere for Blekko-søgemaskinen at tage drastiske midler i brug, da den er en miniput i forhold til Google. Dermed undgår Blekko eventuelle anklager om misbrug af en dominerende markedsposition.

Blekko kom til verden sidste år med missionen om at skabe et alternativ til Google, der er i højere grad er monitoreret af levende personer, og det er den grundlæggende holdning, der ligger bag udvisningen af de 20 sider, som Blekko betegner som "spam sites".

Der er ellers mange veletablerede sider blandt de fordømte. For eksempel Ehow.com, der drives af det succesfulde Demand Media. Ehow og Demand Media tjener millioner på at betale folk småpenge for at lave korte tekster eller instruktioner, som til sammen danner et kommercielt alternativ til Wikipedia. Blandt andre Blekko kritiserer opslagsværkerne for at være af meget lav kvalitet og for kun at være sat i verden for at høste opmærksomhed og penge i Google.

De andre udelukkede sider er lignende opslagsværker som: Experts-exchange.com, Naymz.com, Activehotels.com, Robtex.com, Encyclopedia.com, Fixya.com, Chacha.com, 123people.com, Download3k.com, Petitionspot.com, Thefreedictionary.com, Networkedblogs.com, Buzzillions.com, Shopwiki.com, Wowxos.com, Answerbag.com, Allexperts.com, Freewebs.com og Copygator.com.

En anden ny søgemaskine DuckDuckGo og Wikipedia har samme konsekvente politik over for blandt andet ehow.com. Wikipedia har lavet en generel blokering af links til ehow.com, så bidragsydere kun i særtilfælde kan anvende det kritiserede opslagsværk som kilde til Wikipedia-historier. Ehow er blot en blandt mange sider, som Wikipedia ikke vil linke til.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere