Færre danske forskere

Siden den nuværende regering overtog roret fra Socialdemokraterne i 2001, er antallet af danske forskere faldet markant. Oppositionen undrer sig.

I overensstemmelse med Barcelona-målsætningen har Regeringen forpligtet sig til intensivere den danske forskning i de kommende år. Men faktum er, at der er blevet færre danske forskere under den siddende regering. Oppositionen undrer sig over den åbenlyse modsætning.

I et paragraf 20-spørgsmål til Videnskabsminister Helge Sander spørger Socialdemokraten Rasmus Prehn:

»Finder ministeren, at det stemmer overens med Barcelona-målsætningen, at antallet af forskerstillinger er faldet undre den nuværende regering?«

Helge Sander svarer, at antallet af forskere, efter hans opfattelse, ikke giver et rigtigt billede af den danske forskningsindsats.

Han henviser til, at Center for Forskningsanalyse, CFA, "har oplyst, at antallet af FoU (forsknings- og udviklings, red.) -årsværk er en bedre indikator for forskningens omfang end FoU-personel, uden at det dog er perfekte tal. CFA's undersøgelse viser på dette punkt, at der er en svag stigning i det samlede antal årsværk til FoU fra 39.893 årsværk i år 2001 til 41.615 årsværk i år 2003, dog med et lille fald fra 2002 til 2003."

Ifølge undersøgelsen "Indikatorer for dansk forskning og innovation" er antallet af forskere uden for læreranstalterne faldet med cirka 900 fra 2001 til 2003.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere