Svensk milliard-skattefusk på nettet

Den svenske stat går glip af mere end fire milliarder danske kroner om året i skatteindtægter fra e-handlen og andre internetaktiviteter.

Den svenske e-handel vokser med 35 procent om året, og det lokker skattesnyderne til. Således bliver den svenske stat snydt for mindst fire milliarder danske kroner om året på grund af skattefusk på internettet.

»Ifølge vores beregninger går staten glip af mindst fem milliarder (svenske, red.) kroner hvert år på grund af, at e-handlere undlader at betale skat. Det kan handle om op til ti milliarder kroner. Der bliver solgt alt muligt på nettet. Det store problem er, at handlen er virtuel, og derfor kan det være svært at opdage skattesnyderne,« siger Dag Hardyson fra det svenske skattevæsen til Dagens Nyheter.

Selv om e-handlen er mindre end den traditionelle handel, er skattefusken betydeligt større på internettet. Derfor har det svenske skattevæsen 50 medarbejdere ansat, som skal koncentrere sig om at jagte internettets skattesvindlere.

Ifølge Dag Hardyson har skattevæsenet opdaget mange forskellige former for skattesnyd på nettet, men blandt de mest almindelige findes bloggere, der tjener penge på annoncer - uden at opgive det. En gang imellem opdager skattevæsenet ligeledes svenske firmaer, der køber udenlandske topdomæner og lægger hjemmesiden på en server uden for Sveriges grænser i håbet om, at skattevæsenet dermed ikke kan finde dem.

Den største fangst indtil videre er et pokersite, der angiveligt skylder den svenske stat næsten 100 millioner svenske kroner - det vil sige lidt over 80 millioner danske.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere