Gem dine passwords i mobilen

Sikkerhedsfirma anbefaler, at folk med mange passwords bruger mobiltelefonen til at huske dem.

Internetbrugere er igennem adskillige år blevet advaret imod at bruge det samme password til flere forskellige tjenester. Det kan imidlertid resultere i en ren password-jungle, som kan være svær at holde rede i.

Såfremt man har brug for at skrive sine passwords ned, bør man bruge mobiltelefonen, lyder udmeldingen fra en sikkerhedsekspert.

»Mobiltelefonen er noget, man har kontrol over, og som man har med sig hele tiden. I mange mobiltelefoner kan du gemme passwords - man laver en kodeliste, som er beskyttet af en pinkode, og lægger sine passwords ind dér,« siger Kaja Narum fra sikkerhedsfirmaet Trend Micro til Dagensit.no.

Man kan også gemme sine passwords i et kodebeskyttet program på pc'en, men Narum påpeger, at computere er udsatte med hensyn til hacker-angreb.

»Der er større chance for, at din pc bliver hacket, end at det sker med en at dine konti på nettet,« siger hun til Dagensit.no.

Det sidste, man bør gøre, er at gemme koderne på et stykke papir ved skrivebordet eller i tekstdokumenter på computeren, understreger Narum.

Rådene fra Trend Micro lyder endvidere:

- Brug ikke ordet "password" som password
- Brug store og små bogstaver, samt tegn eller tal
- Erstat gerne bogstaver med tall (fx: pa55w0rd)
- Skift password, gerne én gang per kvartal




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere