Luderne stjal vores hjemmeside

Dansk Sygeplejeråd mener, at ny hjemmeside for sexarbejdere er en direkte kopi.

De danske sygeplejersker og de danske prostitueredes respektive fagforeninger Dansk Sygeplejeråd og Sexarbejdernes Interesseorganisation (SIO) er havnet i en strid om web-plagiering.

Sygeplejerskerne mener, at de prostitueredes brancheforening har ladet sig inspirere så meget af hjemmesiden "Hvidzone.dk", at man kan kalde det plagiering. Hvidzone indeholder en karrierevejledningen til unge, der overvejer at blive sygeplejersker.
SIOs tilsvarende kampagne for at rekruttere nye folk til de prostitueredes fag ligger godt nok på domænet Sexarbejderkarriere.dk, men budskabet serveres under overskriften "Varm Zone".

Der er også en del tekstsammenfald på siden. Hos de prostituerede kan man læse, at en karriere som prostitueret kan være med til at gøre folk sundere, og hjælpe med forebygger sygdomme. Hvis man i stedet kigger på sygeplejerådets erhvervsvejledning-hjemmeside, kan man læse, at en karriere som sygeplejerske betyder, at man kan lære børn og voksne at blive sundere og forebygge sygdomme.

Du kan bladre mellem de to hjemmesider her.

"Det er simpelthen ikke i orden at tage det bedste fra en hjemmeside og bruge på en anden," siger Grete Christensen, der er formand i Dansk Sygeplejeråd til Metroxpress.

Sexarbejdernes Interesseorganisation (SIO) mener ikke, at der er tale om plagiering. De mener i stedet, at sygeplejerskene brokker sig, fordi de er bange for at blive sat i forbindelse med det kontroversionnelle erhverv.

Ifølge MetroXpress har SIO en forhistorie i at læne sig op af andres design. For eksempel drillede interesseorganisationen for to år siden Servicestyrelsen med en modkampagne. Servicestyrelsen havde en kampagne liggende på Hvembetalerprisen.dk om konsekvenserne af købesex, hvilket fik SIO til at registrere domænet Hvembetalerprisen1.dk og fylde hjemmesiden med et lignende design - men med det modsatte budskab.




IT-JOB
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere