Boxer spytter i kassen, når du køber nyt fjernsyn

Den eskalerende krig om digitale tv-kunder betyder nu, at Boxer vil give subsidiering på fjernsyns-indkøb.

Vi har set det på mobiltelefoner og computere. Nu indføres tilskud på fjernsyn.

Den såkaldte subsidiering betyder, at operatører yder rabat på hardware, hvis kunderne til gengæld køber serviceydelser. Tilskudsordningen er årsagen til, at der for eksempel kan sælges mobiltelefoner for en krone.

Tilskudsordningen lader nu til at blive et våben i krigen, som raser op til den digitale overgang senere på året, hvor mange husstande med tv-antenner risikerer sort skærm. I flere aviser reklamerer Boxer i dag for fjernsyn, som kan købes billigere, hvis man også køber en tv-pakke fra Boxer. En af Boxers tilbud kan ses i denne reklame hos Urban (se side 3). Boxer har også indrykket reklamer i BT.

Der bliver dog ikke tale om en-krones-fjernsyn.

Hos Elgiganten kan et 32 tommer fjernsyn fra Phillips (32PFL5404H) købes med Boxer-tilskud for 1.999 kroner. Fladskærms tv'et har ellers en markedspris på 3.200 kroner. Over en periode på 12 måneder kommer man dog til at betale 4.926 kroner for tv og Boxer-pakke, men da Boxer-pakken alene koster 2926 om året, så er der 1.280 kroner at spare ved at købe Boxer-pakke og fjernsyn i et snuptag.

Hos Fona tilbyder Boxer også rabat på fjernsyn. Her koster et Sony 40 tommers fjernsyn (KDL40WE5) 10.999 kroner. Binder man sig til et år som Boxer-kunde koster fjernsynet 7.999 kroner. Tager man årsafgiften i betragtning, så bliver besparelsen ifølge Boxer 3.000 kroner. Sony-fjernsynet kan dog findes til en lavere nettopris hos andre forhandlere, hvilket gør besparelsen mindre.

Vi prøver nye veje
»Ja, vi er de første til at gøre det i Danmark. Vi gør det dels, fordi vi er et nyt firma på markedet, der skal ind og se, om vi kan gøre tingene på nye måder. Men nu subsidierer vi jo allerede digital modtagere. Og der er jo en æstetik fordel i at kunne undvære boksen, hvis den er indbygget i skærmen,« siger Steen Ulf Jensen.

Boxers rabat-kampagne kommer belejligt dagen efter, at mange tv-konkurrenter også introducerede nye tilbud til nye digitale tv-kunder. Men Boxer-direktøren påstår, at de seneste udmeldinger fra blandt andet Telia og YouSee preller af på Boxer, da de befinder sig på forskellige markeder.

»Vi flintrende ligeglade med hvad YouSee foretager sig. Det, YouSee gør, er at bygge forsvarsværker. De ved, vi kommer og tager maskedsandele fra dem i fremtiden. De forbereder sig til ny virkelighed,« siger Steen Ulf Jensen.

Men sådan ser man ikke på sagerne i YouSee.

»Jeg har svært ved at se, at det skulle være et forsvar, at vi har truffet den strategiske vigtige beslutning at fjerne krypteringen på vores digitale signaler. Det ser jeg egentlig som en offensiv,« siger pressechef Ib Konrad Jensen, der afviser at YouSee skulle overveje subsidiering af fjernsyn.

Hos Boxer giver i mellem 1.500 og 3.000 kroner i rabat på fjernsyn. Burde i ikke sætte prisen på jeres abonnementer ned i stedet?

»I det her spil er det hardwaren, der er en barrirere. Folk skal måske ud at betale 1.200 til 1.500 for en boks, så det er den barriere, vi skal hjælpe kunderne over. Det er meget vigtige end den månedtlige udgift,« hævder Steen Ulf Jensen.

Han betragter allerede Boxers priser som billige i forhold til de umiddelbare konkurrenter hos Canal Digital og Viasat. Men i sammenligning med netop de to firmaer, som har Boxer svært ved at fremvise et lige så bredt sortiment af kanaler.

Boxer-direktøren regner ikke med, at Boxer vil søsætte nye priskampagner i de resterende 50 dage frem til det analoge signals ophør. Fra tidligere forløb i Sverige og Norge viser erfaringen, at de sidste kunder først reagerer tre uger før lukningen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere