Artikel top billede

Mozilla tester ny browser

Den Firefox-baserede Home Dash har hverken adressebjælke, søgefelt eller faneblade.

Det nyeste browsereksperiment fra Mozilla Labs har fået navnet Home Dash. Den er baseret på en normal version af Firefox-browseren, men den mangler den sædvanlige adressebjælke, søgefelt og faneblade i toppen af vinduet. En slags skrabet letvægtsbrowser, som mere egner sig til at bladre rundt end til at søge efter informationer. "Towards browse-based browsing," som Mozilla Labs kalder det.

Mozilla Labs beskriver sit nye eksperiment på denne side, hvor der også er mulighed for at se en video med Home Dash og installere udvidelsen (der kræver Firefox 4 beta).

Navnet Home Dash hentyder til, at alle de sædvanlige brugerflade-elementer er gemt væk i et Dashboard (instrumentbræt), der kommer frem hvis man klikker på et lille Firefox-ikon.

Det betyder altså at hele skærmarealet står til rådighed for browservinduets indhold – i modsætning til en normal browser, hvor der skal bruges plads til forskellige værktøjsbjælker.

Hvis man klikker på dette Firefox-ikon i øverste venstre hjørne, bliver de forskellige kommandoelementer blændet ind over websiden.

I venstre side er et kombineret søge- og adressefelt, i øverste højre hjørne findes en oversigt over faneblade, og deruder kan man se previews af de 24 websider, som man har besøgt flest gange.

Denne top-liste over websider bliver tilpasset dynamisk når man indtaster en tekst i søgefeltet, hvor der også er mulighed for at vælge mellem forskellige søgemaskiner som Google, Bing og Yahoo – ligesom man kan sende sin søgning til eBay, Amazon eller Wikipedia.

Der er stadig tale om en meget tidlig testversion og Mozilla Labs understreger at programmet kun er eksperimentelt. I den næste version bliver det muligt at personalisere programmets dashboard og tilføje webapplikationer, widgets og venner.

Ifølge udviklerne er det også tanken at brugeren kan administrere flere forskellige dashboards, som hver er dedikeret til ét bestemt tema. Samtidig kan man dele sit dashboard med andre brugere eller kombinere to dashboards til én fælles brugerflade. Men det kommer også først i senere versioner af Home Dash.
 




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere