Heftig ordkrig mellem Adobe og Apple

Hos Adobe er man godt sur på Apple. Flash-evangelist Lee Brimelow lægger ikke skjul på sine følelser.

”Go screw yourself Apple”. Sådan slutter et blogindlæg, som Adobes Flash-evangelist Lee Brimelow har skrevet i sidste uge. Det er den seneste kanonsalve i den heftige verbale ordkrig mellem Apple og Adobe.

Hos Apple vil man ikke understøtte Adobe Flash på sin iPhone og iPad, og licensbetingelserne til det nye iPhone OS 4.0 forbyder tilsyneladende alle programmer der er skrevet i sprog som ikke er godkendt af Apple.

Det rammer også ikke Adobes Flash-compiler, der konverterer Flash-programmer til iPhone-applikationer, men også andre værktøjer fra tredjeparter som Titanium og Unity3D. Det nye Adobe CS5 giver også mulighed for at eksportere Flash-applikationer.

I forvejen har Apple meget stram kontrol over, hvilke programmer der kan udbydes til sine mobile enheder – Apple kan ganske enkelt nægte at tage programmerne med i sin App Store.

Og der kan være mange grunde til, at Apple afviser programmer. Med iPhone OS 4.0 er der så kommet én mere grund til; softwaren er skrevet på det forkerte sprog.

”Det er en skræmmende beslutning som ikke har nogen rationel forklaring andet end ønsket om at få tyrannisk kontrol over udviklerne og – vigtigere – at bruge udviklerne som brikker i et korstog mod Adobe,” skriver Lee Brimelow.

Han mener at der må være mange Apple-ansatte, der er uenige med firmaets politik, men de kan ikke komme til orde, fordi Apple tillader ikke sine medarbejdere at blogge eller poste til sociale netværk.

Men noget tyder på, at også Adobe er lidt nervøse over Lee Brimelows harske angreb mod Apple. En enkelt sætning i hans blogindlæg er efterfølgende slettet, og der er tilføjet en kommentar, som understreger at han kun taler for sig selv og ikke for Adobe.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktu

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere